Doorontwikkeling organisatie en verduurzaming vastgoed

Doorontwikkeling organisatie en verduurzaming vastgoed

Op vrijdag 16 maart komen de chefs vastgoed bij elkaar in Eindhoven. Thema 's morgens is de doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie. 's Middags gaan we met een flink aantal extra gasten op safari langs een aantal duurzame en slimme gebouwen.

 

Doel kennis-uitwisseling, inspiratie en input voor verschillende ontwikkelprogramma's waaronder het onderzoek naar gemeentelijk vastgoedmanagement, de verduurzamingsopgave en 'In controle" (over informatiemanagement).    

 

Doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie

In 2017 hebben we gewerkt aan “Rollen in het vastgoedmanagement; gemeenten in een veranderende omgeving”. Vraag is nu; wat nemen we hieruit mee naar de volgende fase van het gemeentelijk vastgoedmanagement, hoe ziet die volgende fase er uit en wat hebben we nodig om daar te komen?

 

We nemen kennis van de Eindhovense zoektocht naar de “Toekomstgerichte Uitvoeringsorganisatie” waarvoor Michiel Oomen met een hoop collega’s een aantal andere gemeenten heeft bezocht, waaronder Nijmegen, Rotterdam, Enschede, Tilburg, Amersfoort en Zwolle.

 

Landelijke ontwikkeling

We bespreken de bevindingen en scherpen de gedachten voor de eigen organisatie en de sector als geheel. Daarbij betrekken we ook de verschillende organisatieprincipes en modellen, de mogelijkheden van de lerende netwerken en belangrijke vragen voor het landelijk onderzoek naar het gemeentelijk vastgoedmanagement. Dat laatste doen we samen met de onderzoekers van het landelijk onderzoek vastgoedmanagement. 

 

Volgende stap in de verduurzaming

Duurzaamheid staat hoog op de Agenda. Veel gemeenten hebben zonnepanelen geplaats en de duurzaamheidsambities vertaald naar een DMJOP. We zijn nu toe aan de volgende stap en daarvoor gaan we op safari naar de mogelijkheden van vastgoed in de energietransitie en de circulaire economie. We kijken daarbij niet alleen naar de gebouwen zelf (de bouwkundige en installatietechnische mogelijkheden), maar ook naar het gebruik van de gebouwen en de mogelijkheden van de locaties. Het stadium dat de verduurzaming geld kan opleveren zijn we voorbij. Het gaat om de kwaliteitsimpuls. Hoe geven we dat vorm? 

 

De gemeente Eindhoven neemt ons mee in haar zoektocht vanuit de filosofie van The Natural Step en de concretisering daarvan.   

 

Slimme gebouwen gekoppeld aan eigen diensten

En nu we toch in Eindhoven zijn, willen we ook wel wat meer weten over hoe slim gebouwen kunnen zijn en hoe we deze informatie kunnen inzetten voor onze eigen dienstverlening. Hoe kunnen we nuttig gebruik maken van de technische mogelijkheden, sensoren en andere slimme snufjes voor de verduurzamingsopgave en het duurzaam gebruik van de gebouwen. Zijn er slimme koppelingen te maken met onze gebouwbeheersystemen. Welke vragen spelen er en zouden we willen betrekken in het ontwikkelprogramma In Control 2018?

 

We bezoeken ondermeer de Stadhuistorenstad en de TU Eindhoven om ons te laten inspireren en gaan met elkaar in gesprek hoe we elkaar op dit punt vooruit kunnen helpen.  

 

Programma

09.30 uur Inloop en ontvangst
10.00 uur Doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie
12.30 uur Lunch
13.00 uur Op safari duurzaam en slim
16.30 uur Afronding en borrel

 

Datum, tijd en locatie

  • vrijdag 16 maart 2018
  • 10.00 - 17.00 uur
  • Stadhuis Eindhoven, Stadhuisplein 1, Eindhoven

 

 

Ook meedoen?

Via de datumprikker hebben de Chefs Vastgoed al hun beschikbaarheid aangegeven. Indien hierin wijzigingen zijn, graag een mail naar inge@bouwstenen.nl 

 

Voor het middagprogramma (de safari) zijn een aantal Bouwstenen-partners uitgenodigd. Zij kunnen zich hier aanmelden.

Bent u (nog) geen lid van het netwerk Chefs, maar wilt u wel deelnemen aan deze bijeenkomst en/of het netwerk, neem dan contact op Ingrid de Moel via 06 5231 0845.

 

 

 

Meer informatie

Zie ook:

Datum
Aantal dagen
1.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
Bouwstenen (netwerk Chefs Vastgoed)

Source URL: https://www.bouwstenen.nl/1803 vastgoedorganisatie voor duurzame en slimme gebouwen

List of links present in page