Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

De komende jaren is er voor scholen en gemeenten veel werk aan de ‘vastgoed-winkel’, blijkt uit de Bouwstenen-enquête. 

 

Bovenop het reguliere onderhoud, komt het werk als gevolg van verkoop, een andere invulling, renovatie en transformatie van panden. Ook liggen er plannen voor nieuwbouw op tafel. Gemiddeld gaan scholen met 7 panden en gemeenten met 23 panden aan de slag (zie tabel). Daarbij is er werk aan de winkel in verband met de vele verhuizingen die scholen en gemeenten voorzien.

vastgoedKernvoorraad

Ook daarna valt er nog veel werk te verzetten. Scholen verwachten 94% en gemeenten 86% van de huidige beschikbare ruimte over 10 jaar nog nodig te hebben. Uiteraard zijn er grote verschillen tussen organisaties in steden en landelijk gebied.

Meer ambitie

En dan zijn er nog de ambities op het gebied van de verduurzaming die komende 20-30 jaar gerealiseerd moeten worden. Om het werk de komende jaren gedaan te krijgen en de duurzaamheidsambities te realiseren is meer geld en capaciteit nodig, geven de respondenten aan. Zij willen graag de vaart er in houden. Door de coronacrisis is het werk aan de panden wel lastiger, maar niet onmogelijk geworden. Veel werk dat al in de planning staat kan gewoon doorgaan.     

 

Meedoen?

Dat kan. Binnen Bouwstenen helpen we elkaar vooruit met ideeën, kennis en goede voorbeelden. Ook verspreiden we de vacatures van partners via de Bouwstenen-kanalen.

yes you can 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen


Source URL: https://www.bouwstenen.nl/veel_werk_maatschappelijk_vastgoed

List of links present in page