Meer dan vastgoedwaarde

Meer dan vastgoedwaarde

Annemieke Lübbert

Voor Utrecht is sturen op maatschappelijke waarde actueel. Recent stelde de raad hiervoor een ambitiedocument vast. Annemieke Lübbert, vertelt hierover. 

 

Annemieke: “Prominent onderdeel van het ambitiedocument is het waardenwiel. Met dit waardenwiel hebben we een instrument in handen om de verschillende waarden van een gebouw te analyseren. Denk aan gezond, circulair en natuurinclusief. Op basis hiervan kunnen we een afgewogen keuze maken over de invulling, aanpassing en investering in het gebouw. We kunnen niet altijd alle ambities realiseren, maar met deze tool kunnen we wel betere keuzes maken.’’

Integrale kijk op vraagstukken

Steeds meer organisaties werken met waardewielen of waardewebs. Bouwstenen vergeleek er zeven, waaronder die van het NEN-instituut, het College van Rijksadviseurs en de Verenigde Naties.

 

 

Meedoen?

Meld je dan (gratis) aan voor één van de twee sessies over sturen op waarden tijdens de Maatschappelijke Vastgoeddag op 9 december 2021: 

  • van beleid naar ruimte waarin architecten Lyongo Juliana en Hiltrud Pötz je meenemen naar plekken waar thema’s als inclusief en duurzaamheid in gebouwen zijn verwezenlijkt
  • de waardenwielenwinkel waar organisaties, ook Utrecht, vertellen over hun ervaring met het instrument. 
Yes you can oranje

 

Meer informatie

 

Image
Waardenwiel

 

Reactie toevoegen


Source URL: https://www.bouwstenen.nl/vastgoedsturing_waardenwiel_Utrecht

List of links present in page