Huurcontract met beleid

Huurcontract met beleid

Het is heel goed mogelijk in het huurcontract afspraken te maken over duurzaam en inclusief gebruik van maatschappelijk vastgoed. 

Welke afspraken dat kunnen zijn, is te lezen in de notitie die Bouwstenen hiervoor heeft gemaakt. De notitie 'Mogelijke afspraken met huurders' is tijdens de jaarbijeenkomst op 9 december 2021 met het werkveld besproken.

Image
Judith Norbart

Label C in ROZ-huurcontract

De mogelijke afspraken zijn deels gebaseerd op de model huurcontracten van de Raad voor de Onroerende Zaken (ROZ). Judith Norbart - ten Hoor, secretaris van de ROZ: “In die contracten is een bepaling opgenomen waarin partijen afspraken met elkaar maken over duurzaamheid. Daarbij hebben we de Label-C plicht voor kantoren vertaald naar een concrete afspraak."

Ook voor subsidies en huisregels

Er is nog meer mogelijk. In de notitie van Bouwstenen staan ook voorbeelden van afspraken over het uitwisselen van informatie rond energiebesparing, inclusie en diversiteit. Dergelijke afspraken kunnen in een huurcontract, maar ook via andere instrumenten worden vastgelegd, zoals in subsidiebeschikkingen of huisregels.

Verzamelen voorbeelden

De eerste aanzet van de notitie werd bij de Maatschappelijk Vastgoeddag 2021 gepresenteerd. Het vormt een basis om komend jaar op door te bouwen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en gesprekken in netwerkverband.

 

 

Meedoen?

Deel ook jouw voorbeelden via nieuws@bouwstenen.nl. En denk mee in het netwerk Juridische zaken of Samen onder 1 dak.

Yes you can petrol

Meer informatie

Reactie toevoegen


Source URL: https://www.bouwstenen.nl/notitie_beleid_huurcontract_maatschappelijk_vastgoed

List of links present in page