Binnenkort; Floriade Expo Almere

Binnenkort; Floriade Expo Almere

Floriade

Op 14 april 2022 opent de Floriade Expo in Almere. Daar laat de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale deelnemers groene oplossingen zien om onze steden, gezonder, duurzamer en leuker te maken. Het thema van de Expo 2022 is 'Growing Green Cities' met als subthema's Greening, Feeding, Energising en Healthying. Ruim 400 innovatoren uit 30 landen presenteren hier hun 'groene' oplossingen. 

Vier tips om te bekijken

Op de 60 hectare valt veel te zien. Maak een wereldreis langs meer dan 40 internationale paviljoens of breng een bezoek aan specifieke projecten. Deze vier gebouwen zijn sowieso het bezoeken waard.

 

'De Groene Long', de nieuwe locatie van Aeres Hogeschool Almere. Een toonaangevend gebouw als het gaat om klimaatadaptatie, duurzaamheid, circulariteit en gezondheid (winnaar Circular Awards 2022). Een deel van het gebouw fungeert tijdens de expo als ontvangstlocatie.
'Kunstpaviljoen 'M.'; de voorloper van een toekomstig kunstmuseum in Almere. Het gebouw - dat één van de grote blikvangers op het floriadeterrein belooft te worden - bestaat uit drie cirkelvormige delen die in het water lijken te drijven, en licht op als een lampion zodra de zon onder is. De eerste tentoonstelling gaat over de toekomst van de natuur.
'Paviljoen Circuloco'; een circulair en demontabel paviljoen dat helemaal is gebouwd  van gebruikte materialen. Het dient als circulaire showroom en biedt tijdens de expo programmering op thema’s als duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen.
'The Natural Pavilion'; een circulair, biobased en energieneutraal paviljoen van Rijksoverheid dat dient als showcase voor toekomstige bouw van woningen, scholen en kantoren.

En veel meer te zien

Ook bij de andere projecten is veel inspiratie te vinden in de manier waarop groen en vastgoed elkaar versterken. Het aboretum laat het belang van groen voor onze steden zien. Het aansprekende cultuur en horecaprogramma maken een bezoek compleet. 

 

Ook inspiratie opdoen?

Op 10 juni 2022 zijn we met ons gemeentelijk netwerk op de Floriade uitgenodigd. Naast een stevig inhoudelijk programma krijgen we een rondleiding en is er alle gelegenheid ook zelf rond te neuzen.

Doe ook mee

Meer informatie

 

Reactie toevoegen


Source URL: https://www.bouwstenen.nl/inspiratie_maatschappelijk_vastgoed_Floriade_Almere

List of links present in page