aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Stagiairs en afstudeerders voor diverse thema's/vraagstukken

Bouwstenen en Schoolfacilities zoeken stagiairs en afstudeerders rond de volgende thema's en vraagstukken:

 • BIM: marktonderzoek naar de kansen van BIM (Building Information Modelling) in het maatschappelijk vastgoed. De gemeente Den Bosch heeft haar vastgoed 3D uitgetekend. Is dit een kansrijk instrument voor de communicatie over (het onderhoud en het gebruik van) publiek vastgoed?
 • Informatiesystemen: Vergelijkend warenonderzoek naar informatiesystemen voor vastgoed- en facility management, zowel bij leveranciers van deze systemen als onder de gebruikers ervan. 
 • Informatiemanagement: Het betreft hier ondersteuning en (zelfstandige) aanvullingen op lopend Bouwstenen-onderzoek naar informatiemanagement rond maatschappelijk vastgoed bij gemeenten, onderwijs en zorg.  
 • Facilitair management: onderzoek naar de kennisinfrastructuur rond facility management, om te beginnen in het onderwijs.
 • Facilitaire organisatieadvies aan scholen over de wijze van organiseren van het facilitair management (zelf, in cooperatie, samen met gemeente, uitbesteden per taak of totaal).
 • Internet of things: Onderzoek naar de betekenis van "internet of things" (zie blz 38) voor het facilitair management in het onderwijs en eventueel andere publieke gebouwen (wat zijn praktisch in te zetten technieken die slim en eenvoudig kunnen worden gebruikt in de sector). 
 • Nieuwe scholen, advies aan partijen die een nieuwe school willen beginnen over de facilitaire kant van nieuwe scholen en keuzes daarbij. Daarbij lessen trekken uit ervaring met verschillende onderwijsconcepten (bijvoorbeeld een jaarrondschool, een kleine dorpschool die gedeeltelijk draait op vrijwilligers en nog 1 of 2)
 • Vaktijdschrift: Verjongen/herpositioneren van magazine voor facility management in scholen.
 • Multimedia: Suggesties voor een multimedia-aanpak rond de professionalisering van de bedrijfsvoering in het onderwijs.

 

Wie zijn wij?
Bouwstenen voor Sociaal is een landelijk platform voor uitwisseling en ontwikkeling van kennis op het gebied van maatschappelijke voorzieningen en vastgoed.

Schoolfacilities is een vakblad rond de bedrijfsvoering van scholen (ook multifunctioneel gebruik). Bouwstenen is uitgever van Schoolfacilities.

 

Wie ben jij?

 • Je volgt een studie (bij voorkeur HBO) verwant aan (één van) bovenstaande thema's
 • Enthousiast, nieuwsgierig, proactief en leergierig
 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken is een pré

 

Wat bieden we?
Deze stage/dit afstudeeronderzoek biedt een mooie gelegenheid een poosje mee te draaien in het netwerk en het Bouwstenen-team. Verder bieden we deskundige begeleiding en een leuke werkplek in een voormalig café, aan de rand van het centrum in Amersfoort.

 

Meer weten of reageren?
Bekijk onze websites of neem even contact op met Inge Bommezijn, Bouwstenen, 033 - 258 4337. We kijken uit naar je reactie met korte motivatie en CV!

 

 

 

Bouwstenen voor Sociaal
   Schoolfacilities

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners