aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Forum Bouwstenen voor Sociaal

Kindcentra: biedt vastgoed een oplossing?

KraanwagenIn de discussie over kindcentra wordt slechts terzijde gesproken over wat dat betekent voor de vastgoedkant. Draagt vastgoed bij aan de oplossing of is het onderdeel van het probleem?

Meld je favoriete voorziening

Waarom is de ene MFA een groot succes, terwijl de andere MFA dat niet is? Komt dat door een zorgvuldige voorbereiding, een aansprekend gebouw, een goede programmering, een gastvrije uitbater, of van alles een beetje? Wie zal het zeggen? U zult het zeggen!

Verzoeken

 

Ter ondersteuning van de uitwerking van de Agenda Maatschappelijk vastgoed is Bouwstenen regelmatig op zoek naar ondersteuning van beginnende en ervaren professionals.

 

Ook zijn er onderwijsinstellingen die op zoek zijn naar een goede case.

Spelregels

Bij het maatschappelijk vastgoed draait het niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe je het doet. Vandaar dat de Agenda Maatschappelijke Vastgoed ook agendapunten telt over houding, werkwijze en samenwerking.

 Daar zijn er vijf van geformuleerd.

 

Nieuwe exploitatieformules

koffiebekersBeheer en exploitatie van grootschalige voorzieningen doe je er niet even bij. Dat vraagt nieuwe exploitatieformules gebaseerd op gastvrijheid en ondernemerschap.

 

1. Structuurschets voorzieningen

Voorzieningen bepalen de leefbaarheid en aantrekkingskracht van steden, wijken en dorpen in hoge mate. Toch is het niet gebruikelijk om voorzieningen in samenhang te bezien. We zijn gewend aan de meerjarenplanning onderwijshuisvesting, het sportaccommodatiebeleid en, tegenwoordig, de woonzorgzone.

 

Abonneren op Forum Bouwstenen voor Sociaal

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?