LinkedInYouTubeTwitter

Introductie: Wetten en regels rond maatschappelijk vastgoed

Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen (juristen en niet-juristen) die snel bijgepraat willen worden over de wetten en regels die van toepassing zijn op maatschappelijk vastgoed en hun adviesvaardigheden op dit gebied willen verbeteren. 

 

Lastige opgave

Het blijkt in de praktijk best lastig om te voldoen aan alle wetten en regels die op maatschappelijk vastgoed van toepassing zijn. Het zijn er namelijk nogal veel. Daarbij hebben gemeenten een extra verantwoordelijkheid. Ze zijn niet alleen eigenaar/verhuurder van vastgoed, maar treden ook handhavend op als derden zich niet aan de regels houden. Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie en er zijn extra ogen op hen gericht. Het niet nakomen van regels is moeilijk uit te leggen en brengt extra (bestuurlijk) risico met zich mee.

 

Inzicht en overzicht

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een goed beeld van de voorwaarden waar gemeenten aan moeten voldoen als het om maatschappelijk vastgoed gaat. We laten zien welke verschillende juridische invalshoeken bekend moeten zijn, we onderscheiden rechtsregimes, dwingende regels en richtlijnen. We geven handvatten voor het borgen van de juridische vastgoedkwaliteit en een beeld van de link tussen wet- en regelgeving en vastgoedsturing. Ook krijgt u tips en tricks voor het sturen op de relevante wet- en regelgeving in uw eigen gemeente.

 

Meer grip

Na de bijeenkomst weet u wat te doen om de juridische kwaliteit van het vastgoedmanagement te verbeteren. U bent bewust van de verbeterpunten en heeft hiervoor concrete handvaten, met name waar het gaat om risico’s en contracten. U bent juridisch beter in staat om over de inzet van vastgoed in uw gemeente te adviseren.

 

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor vastgoedmedewerkers die binnen gemeenten of maatschappelijke organisaties (dagelijks) met vastgoed bezig zijn, denk aan: vastgoedbeheerders, accountmanagers, beleidsmedewerkers (sport, onderwijs, cultuur, welzijn). Juridisch consulenten, kwartiermakers, controllers en inkopers die moeten borgen dat de inzet van vastgoed rechtmatig gebeurt.

 

Programma
13.00 uur   Inloop
13.30 uur Deel 1
14.45 uur Pauze
15.00 uur Deel 2
16.15 uur Afsluiting & borrel
17.30 uur Einde

Henri Vogels (VIA adviseurs) en Walter Rozendaal (IVGM)

 

Met wie

Het programma voor deze middag wordt verzorgd door:

  • Henri Vogel (VIA-adviseurs). Henri heeft ruim 15 jaar ervaring op het terrein van juridische kwaliteitszorg, met name binnen gemeentelijke en maatschappelijke organisaties.
  • Walter Rozendaal (Instituut VGM). Walter heeft meer dan twee decennia ervaring in het vastgoedmanagement en is specialist in maatschappelijk vastgoed. 


Datum, tijd, locatie


  • Donderdag 28 september 2017
  • 13.00 - 17.30 uur
  • Doe-het-zelf Café De Rooie Cent, Hooglandseweg-Zuid 34 in Amersfoort (zie routebeschrijving)

Deze workshop is onderdeel van een reeks introductie-bijeenkomsten rondom 'Maatschappelijk Vastgoedmanagement’. De andere workshops zijn:

 

 

Wilt u meedoen?

Dat kan. De bijeenkomst is gratis voor mensen die:

  • hebben meegedaan met het Landelijk Onderzoek Vastgoedmanagement Nederlandse Gemeenten 2016 van Instituut VGM en over een voucher beschikken
  • zich in juli of augustus hebben aangemeld als partner van Bouwstenen en/of zich hebben aangesloten bij één van de Bouwstenen-netwerken, bijvoorbeeld Juridische Zaken of Vastgoedmanagement.

Anders zijn de kosten € 175,- voor maatschappelijke organisaties of € 395,- voor bedrijven en adviseurs.

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst en eventueel hier voor een Bouwstenen-netwerk of als partner.

 

  

 

Overige informatie

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Open of besloten
Open
Organisatie
Bouwstenen i.s.m. Instituut VGM