LinkedInYouTubeTwitter

Introductie: Financiële inbedding maatschappelijk vastgoed (BBV)

Deze bijeenkomst is bedoeld voor vastgoedmedewerkers bij gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de financiële inbedding van het vastgoedmanagement.

 

BBV als financieel kader

Het Besluit Begroting en Verantwoording is voor gemeenten het financiële kader waarbinnen maatschappelijk vastgoed ingezet kan worden. De verwerking van alle kostenposten, inkomsten, subsidies en investeringen overeenkomstig de voorwaarden in de BBV is voor veel mensen, ook voor experts, een lastige opgave. Daarbij zal de gemeente verder moeten kijken dan de BBV om financieel goed te kunnen sturen.

 

Meer zicht en overzicht

Deze bijeenkomst biedt inzicht in de relevante financiële kaders en de mogelijkheid meer inzicht, overzicht en sturingsinformatie te krijgen. Ook krijgt u een beeld van waar en hoe financiële risico’s kunnen worden verlaagd en bespreken we de laatste ontwikkelingen rond de BBV.

 

Voor wie 

De bijeenkomst is bedoeld voor vastgoedmedewerkers die binnen gemeenten of maatschappelijke organisaties (dagelijks) met vastgoed bezig zijn en een ‘verbeterslag’ willen maken. 

 

Programma

13.00 uur   Inloop
13.30 uur Deel 1
14.45 uur Pauze
15.00 uur Deel 2
16.15 uur Afsluiting & borrel
17.30 uur Einde

 

Met wie

Rein Hogendorf (gemeente Kapelle) en Patrick de Kort (IVGM)

Het programma voor deze middag wordt verzorgd door:

  • Rein Hogendorf (Gemeente Kapelle). Rein werkt als concerncontroller bij de gemeente Kapelle en is lid van de commissie BBV. Hij is auteur en docent op het gebied van gemeentefinanciën en brengt graag vanuit de praktijk vraagstukken rond het BBV naar voren en denkt mee over mogelijke oplossingen. Zijn streven is de gemeentelijke financiën transparanter te maken en passend binnen het totaal concept van planning en control, voor de raad, het college en de organisatie.
  • Patrick de Kort (Instituut VGM). Patrick heeft bijna 20 jaar ervaring als vastgoedadviseur en interimmanager binnen gemeentelijke organisaties. Hij ontwikkelde een ‘vastgoedbeheermonitor’ voor gemeenten en heeft diverse publicaties op zijn naam staan.

 

Datum, tijd, locatie

  • Donderdag 2 november 2017
  • 13.00 - 17.30 uur
  • De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort (zaal Leicester)
  • De Observant is gelegen in hartje Amersfoort en zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren in de parkeergarage Stadhuisplein. Vanaf station Amersfoort Centraal is het 10 minuten lopen of 5 minuten met bus. Plan je reis op www.9292.nl.

 

Deze workshop is onderdeel van een reeks introductie-bijeenkomsten rondom 'Maatschappelijk Vastgoedmanagement’. De andere workshops waren:

 

 

 

Wilt u meedoen?

Dat kan. De bijeenkomst is gratis voor mensen die:

  • hebben meegedaan met het Landelijk Onderzoek Vastgoedmanagement Nederlandse Gemeenten 2016 van Instituut VGM en over een voucher beschikken
  • zich in juli of augustus hebben aangemeld als partner van Bouwstenen en/of zich hebben aangesloten bij één van de Bouwstenen-netwerken, bijvoorbeeld Vastgoedmanagement of Financiële Experts.

Anders zijn de kosten € 175,- voor maatschappelijke organisaties of € 395,- voor bedrijven en adviseurs. 

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst en eventueel hier voor een Bouwstenen-netwerk of als partner.

 

 
Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 395.00
Open of besloten
Open
Organisatie
Bouwstenen i.s.m. gemeente Kappelle en Instituut VGM