Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Onderzoek vastgoed(management)

OnderzoekDe VNG en Bouwstenen doen samen onderzoek naar het gemeentelijk vastgoed. Gemeenten krijgen de resultaten retour, maar ook het invullen geeft inzicht en bespaart later weer tijd. 

 

De vragen uit de online enquête gaan over de gemeentelijke vastgoedportefeuille, de verduurzamingsopgave, personele en financiële zaken en bouwen voort op het gezamenlijk ontwikkelwerk dat de afgelopen jaren in Bouwstenen-verband is verricht. Met de managementrapportages in de hand kost het invullen een half uur tot drie kwartier. 


Niet steeds dezelfde vragen

De informatie die met de enquête wordt verzameld is, indien gemeenten daarvoor toestemming geven, ook beschikbaar voor andere onderzoekers. Zij kunnen de informatie verrijken met eigen data, waardoor gemeenten niet steeds dezelfde vragen hoeven te beantwoorden. Dat scheelt tijd. We hopen dat veel gemeenten meedoen; groot en klein, zodat een goed beeld ontstaat van het gemeentelijk vastgoedmanagement.

 

Gemeenten die meedoen krijgen de resultaten uiteraard terug. Ook krijgen ze een uitnodiging voor een bijeenkomst in hun regio over de verduurzaming van het gemeentelijkvastgoed en de professionalisering van de vastgoedorganisatie; want die twee gaan hand in hand. Deze bijeenkomsten zijn in september/oktober 2018. 

 

 

 

Doe mee met onze enquête

Ga hier naar de online enquête en ontvang de refsultaten en een uitnodiging voor de bijeenkomsten in september/oktober 2018.

 

Als partner van Bouwstenen kunt u ook meedraaien in één van onze netwerken. Samen komen we beter vooruit.                                   

 

 

 

Meer informatie

De enquête bouwt o.a. voort op de volgende Bouwstenen-activiteiten:

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner