LinkedInYouTubeTwitter

Steeds meer sturingsinformatie

Gemeenten beschikken over steeds meer sturingsinformatie voor het vastgoedmanagement, blijkt uit Bouwstenen-onderzoek.

Bij dit onderzoek zijn de eerste uitkomsten van de Bouwstenen-enquête van 2020 vergeleken met die van 2018.

Veel meer basisgegevens

Het onderzoek geeft een beeld dat gemeenten afgelopen jaren flink wat stappen hebben gezet om de basisinformatie over het vastgoed op orde te krijgen. Zo is bij gemeenten ten opzichte van twee jaar geleden veel meer bouwtechnische informatie beschikbaar over de vastgoedobjecten en over de wettelijke verplichtingen die op de gebouwen rusten. Ook hebben gemeenten aanzienlijk meer informatie over de waarde van het vastgoed, de kosten en opbrengsten en de contractgegevens dan enkele jaren geleden.

Snel en eenvoudig te vinden

Op het gebied van energie is er meer labelinformatie en, zij het in mindere mate, informatie over het energieverbruik van de gebouwen. Gegevens aanwezig over de tevredenheid van huurders en eindgebruikers en over de doelmatigheid van het vastgoed zijn ook opgenomen in de systemen. Naar eigen zeggen is bij circa 80 procent van de gemeenten alle basisinformatie voor het vastgoedbeleid snel en eenvoudig te vinden. En is er meer specialistische kennis over informatiemanagement in huis dan tot voor kort.

Zwakste schakel

Beleidsmatig is er nu vooral veel aandacht voor de energietransitie. Daar wordt in het maatschappelijk werkveld dan ook flink op geïnventariseerd. Desondanks wordt de beschikbaarheid van informatie nog wel gezien als de zwakste schakel bij de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed.

 

 

Meedoen?

Op 3 december 2020, op de Maatschappelijk Vastgoeddag, brengen we voor het zesde jaar op rij de publicatie In Control uit, over informatiemagement voor vastgoed- en facilitymanagers. Tijdens deze dag zijn er diverse interessante programma’s over dit onderwerp te volgen. 

 

Zie hier het programma en hier de mogelijkheid voor aanmelden.

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.