LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen

Image
netwerk Verduurzamen

Verduurzamen gaat om meer dan alleen de energietransitie. Er komt veel meer bij kijken. Dat weet jij ook, want je bent er dagelijks mee bezig. De brede duurzaamheidsaanpak is vaak nog geen gemeengoed in het maatschappelijk vastgoed, maar stap voor stap komen we vooruit. In dit netwerk kom je met collega’s uit het land in contact om elkaar daarbij te helpen!

Met wie?

Mensen uit het hele land. Iedereen die bij een gemeente of andere maatschappelijke organisatie gericht bezig is met het verduurzamen van de vastgoedportefeuille, is van harte welkom bij dit netwerk aan te sluiten!

Hoe werkt het?

We richten ons op de doelen voor 2050 of zoveel eerder als mogelijk. Wat is daarvoor nodig en hoe krijgen we de vaart erin? Hoe kunnen we de duurzaamheidsthema's meer in ons werk integreren? Het stadium dat de verduurzaming geld kan opleveren door energie te besparen zijn we wel voorbij. Het gaat om extra kwaliteit die extra geld kost. 

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk.

Daar waar nodig en zinvol laten we onze stem horen, onder andere aan de Klimaattafel voor de gebouwde omgeving.

Thema's en bijeenkomsten 

Het netwerk heeft met al haar expertise eerder al een bijdrage geleverd aan de Routekaarten voor de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (2018) en de 7 stappen van de VNG-routekaart vertaalt naar aandachtpunten, tools en houvast. De resultaten vind je bij publicaties.

 

Bijeenkomsten voor 2024 staan gepland op: 

  • 18 juni 2024: Voorjaarsbijeenkomst
  • September/oktober 2024
  • Maatschappelijk Vastgoeddag 2024

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges!

 

 

Meedoen?

Super! Sluit je aan bij het netwerk en werk mee aan een duurzamere samenleving. Voor vragen over het netwerk of over het partnership neem je contact met ons op via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl

Yes you can oranje

Organisatie & informatie

Ingrid de Moel faciliteert het netwerk inhoudelijk. Ook zorgt zij voor de verbinding met het bredere netwerk. Gertjan Kolkman is verantwoordelijk voor de planning en organisatie binnen het netwerk om een succesvolle ervaring te creëren. Voor vragen over deelname, wensen of opmerkingen kun je bij een van de twee terecht.

 

Gertjan
Ingrid de Moel Gertjan Kolkman
Bouwstenen Event Manager
06 - 5231 0845 06-35634898

 

Meer informatie