aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Vastgoedsturing

Met de professionalisering van het gemeentelijk vastgoed zien we steeds meer specialistische rollen ontstaan. Dit netwerk is bedoeld voor medewerkers van gemeenten met een focus op vastgoed-/portefeuillesturing. 

Kernvraag

Kernvraag van dit netwerk is hoe de gemeente het beste op haar vastgoedportefeuille kan sturen zodat het bijdraagt aan de gemeentelijke beleidsdoelstellingen.

Doel en meerwaarde 

Doel is elkaar vooruit te helpen door kennis en ervaring te delen. De meerwaarde zit hem vooral in het collegiale contact. Door samen op te trekken gaat de kwaliteit omhoog en kan tijd worden bespaard.  

Hoe werkt het?

De groep komt een aantal keer per jaar bijeen, in ieder geval twee keer in eigen verband rond een zelfgekozen thema en één keer voor uitwisseling met de andere Bouwstenen-netwerken. De thema's worden door één of enkele deelnemers voorbereid (casus of notitie) en samen met Bouwstenen verder uitgewerkt. Indien zinvol en gewenst wordt expertise van buiten ingevlogen. 


Buiten de bijeenkomsten om weten de betrokkenen elkaar ook te vinden voor vragen en collegiale consultatie (per mail, telefoon, LinkedIn, enz.).

 

De resultaten van de groep worden waar mogelijk vertaald naar de spelregels voor vastgoedmanagement. 

Bijeenkomsten 2020

Deelnemers

In dit netwerk participeren portefeuillemanagers van de gemeente Almere, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Apeldoorn, Assen, Capelle aan den IJssel, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Ede, Enschede, Haarlemmermeer, Hellendoorn, Leiden, Maastricht, Oss, Roerdalen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer.

 


Ook meedoen?

Wilt u meedoen met dit netwerk? Neem dan contact op met Inge Bommezijn via 033-258 4337 of via inge@bouwstenen.nl.

 

Zie ook de informatie over het partnership en de andere netwerken.


Organisatie en informatie

Het netwerk wordt gefaciliteerd vanuit Bouwstenen en inhoudelijk begeleid door Sidney Mac Gillavry, senior adviseur portefeuillemanagement bij bbn. Inge Bommezijn zorgt voor de organisatie van de bijeenkomsten en Ingrid de Moel voor de verbinding met het bredere netwerk. Voor vragen over deelname, wensen of opmerkingen kunt u bij hen terecht. 

 
Sidney Mac Gillavry Inge Bommezijn Ingrid de Moel
bbn Bouwstenen Bouwstenen
06 - 8317 5113 033 - 258 4337 06 - 15231 0845

 

Informatie

 

 

Portefeuille Sturing Beleid Facilitair management Levencyclus beheer Accountmanagement

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Button maatschappelijk vastgoeddag

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners