LinkedInYouTubeTwitter

School met gele wand

Dat de doordecentralisatie van onderwijshuisvesting niet per definitie een feest is, wordt duidelijk uit de recente evaluaties van Nijmegen en Breda.

Komend half jaar moeten er volgens planning nog zo’n 40.000 opvangplekken voor vluchtelingen worden gerealiseerd. Hoe dat te organiseren?

De gemeente Leeuwarden schrijft haar gebouwen niet meer af naar nul, maar hanteert een financiële restwaarde. Arthur van Loon dook in de stukken.  

Netwerken vrouwen

Tijdens de vorige Tweede Kamerverkiezingen stond er niets in de programma’s over de schoolgebouwen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Straks wel? Wat te doen?

Data

Bouwstenen doet dit jaar opnieuw onderzoek naar het gebruik van informatiesystemen voor vastgoed- en facility management. Deel ook jouw ervaring.

Saskia bijgesneden

Om het werk in het maatschappelijk vastgoed te verkennen gaan de Bouwstenen-trainees op werkbezoek. Saskia Schouten doet verslag van het bezoek aan Tilburg.

"Wie betaalt wat? De (diversiteit aan) afspraken tussen gemeenten en gebruikers van gemeentelijk vastgoed vraagt aan de voorkant aandacht, zegt Rachid Ihataren."

lijst geld

De VNG adviseert gemeenten in hun begroting te laten zien hoeveel geld ze te kort komen om hun taken (rond onderwijshuisvesting) uit te voeren. 

Berichten op onze site delen we ook via LinkedIn; wel korter en zonder achtergrondinfo. Zie hier welke berichten de eerste 6 maanden van 2023 het meest gelezen zijn.

Petra Heesterbeek

Petra Heesterbeek; “We moeten 5 tot 10 jaar wachten voor een project op het net kan worden aangesloten. Wat te doen?

Deltaplan Scholen

Slimmer bouwen levert hooguit 10% besparing op, verwachten professionals uit het werkveld. Er zijn betere opties om te besparen.  

Papierwerk

Voor wie niet op vakantie is, kan alvast een slag maken met de aanvraag voor een DUMAVA subsidie. Er is € 190 miljoen beschikbaar en er komt nog een opvolger.

Dennis Damink

Dennis Damink, hoofd Vastgoedbedrijf Tilburg. “Vanuit het werkveld moeten we beslist iets doen aan de instroom van nieuwe medewerkers.” Een trainee kan snel aan de slag

Deltaplan Scholen

De grond waarop basisscholen staan kan beter worden benut, zeggen professionals uit het werkveld. Dat is niet alleen nodig maar ook duurzaam.