LinkedInYouTubeTwitter

Jolande Mensink, Bouwstenen, AA, 1909 -19.jpg

Op het dak van het Eemhuis, een multifunctioneel gebouw in Amersfoort, zijn lichte zonnepanelen ‘geplakt’. Deze panelen leveren evenveel stroom op als traditionele varianten. 

Geld_begroting

Door de hoge inflatie stijgen ook de huurprijzen voor maatschappelijk vastgoed dit jaar fors. Per 1 juli 2022 mogen de prijzen worden verhoogd. 

Michael Welten

Een goed gebouw in de eigen buurt kan ervoor zorgen dat mensen meer bewegen. Dat zien ze ook in Rotterdam. 86 verouderde gymzalen staan op de planning om vernieuwd te worden...  

Pieter Zijlema

Scholen, sportverenigingen en buurthuizen kunnen nu laadpalen op hun parkeerterrein plaatsen zonder er zelf in te investeren dankzij dit concept...

Duurzaam verwarmen

Onder het nieuwe gemeentehuis van Voorst is een ijskelder aangelegd, die het gebouw duurzaam gaat verwarmen en koelen. Dat betekent vrijwel geen onderhoud én geen gasverbruik.

Zonnepanelen

Vanaf 28 juni 2022 kan er weer SDE++-subsidie worden aangevraagd. Deze subsidie is anders dan de ISDE-subsidie vooral voor grote projecten interessant. 

Frank Rubel

Iedereen verwachtte dat met subsidie het ventilatieprobleem op scholen werd opgelost, maar dat blijkt een tegenvaller. Jaap Stadelmann en Frank Rubel laten zien waar het mis gaat.

BBV

Penny wise, pound foolish. Met subsidie-financiering krijgt het werkveld de schoolgebouwen niet gezond en duurzaam. Een hoop gedoe om veel te kleine potjes geld.

routekaart

'Van iedereen een eigen plek, naar een plek voor iedereen': dat is het uitgangspunt van het voorzieningenplan van gemeente Zwolle. Een hele nieuwe aanpak...

Floriade

Op 14 april 2022 opent de Floriade. Ook voor experts in het maatschappelijk vastgoed is er veel inspiratie te halen. We geven alvast wat tips...

Jim Wolters

Weert heeft 50.000 inwoners, maar als het om maatschappelijk vastgoed gaat komen alle vraagstukken voorbij; van buurthuis tot zwembad, vertelt Jim Wolters...

Zonnepanelen_Pixabay

Het Ministerie van BZK komt met een investeringssubsidie om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Iedereen kan tot 29 april 2022 reageren op het concept.

begroting

Nu gemeenten een start maken met de begroting 2023 zijn we benieuwd welke gemeente het meeste inzicht geeft in maatschappelijk vastgoed, ofwel wie gemeente Almere gaat verslaan?

Oekraïense Ambassade Den Haag

Leegstaande panden worden in rap tempo geschikt gemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen; ook panden van de overheid.