LinkedInYouTubeTwitter

Dennis Wiersma

In zijn Kamerbrief over oude schoolgebouwen toont minister Wiersma zich zoekend naar zijn rol. Gelukkig zijn er ook aanknopingspunten om op door te bouwen.

Antine van Oosterom

Door nieuwe wetten, zoals de label C-verplichting, is het doorexploiteren van vastgoed geen vanzelfsprekendheid meer, zegt registeraccountant Antine van de Groep.

Henk Hoogland

In Europa en Den Haag zijn veel nieuwe regels in de maak. Serieuze kost voor vastgoedprofessionals, zegt Henk Hoogland van de gemeente Almere. 

Wetgeving_Pixabay_blauw.png

Uitspraak in hoger beroep: een kostprijsdekkende huur in rekening brengen én direct of indirect een subsidie verstrekken voor de huurprijs mag niet.

Brink

Brink bestaat 50 jaar en vierde dat begin november met een congres over Groeien met Grenzen. Milan van Bergen, Tilburg, snoof de verhalen op. 

Kies je carriere

Voor ons traineeprogramma maatschappelijk vastgoed zoeken we inspirerende gastdocenten, trainers en coaches. 

Geld_begroting

Ook het Rijk worstelt met de te nemen maatregelen rond de stijgende energieprijzen. Blijven we compenseren of gaan we het maatschappelijk vastgoed sneller isoleren?

Geld huur(contract)

Het beleid rond de huur- en energieprijzen van maatschappelijk vastgoed in 2023 verschilt per gemeente. De inflatie-index wordt niet overal doorberekend.

Francesco Veenstra

Het kabinet moet inzetten op het bouwen van woningen in de buurt van bestaande voorzieningen, stelt het College van Rijksadviseurs.

Ron Cornelius

Ron Cornelius van de gemeente Midden-Groningen weet met een simpel, maar wel heel slim kastje, 35% energie te besparen.

Rob van der Westen - Bouwfotografe

Rob van der Westen van SPO Utrecht gaat de uitdaging aan het duurzame ontwerp voor een school verder te verbeteren.

Chantal Broekhuis

Transitie en beleidsintegratie zijn belangrijke thema's tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december 2022. "En hard nodig", zegt Chantal Broekhuis.

Francesco Veenstra

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra denkt vanuit de toekomstagenda voor Nederland 2100 mee over de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2023.

Souhail Chagouaini foto

Souhail Chaghouani geeft leiding aan een nieuw Utrechts team dat ervoor moet zorgen dat de vraagstukken van de stad beter naar ruimte worden vertaald.