LinkedInYouTubeTwitter

Klimaatdoelen leren aanpakken

Maarten van PoelgeestMaarten van Poelgeest, voorzitter Klimaattafel gebouwde omgeving: "We moeten leren aanpakken in een iteratief proces en breder kijken dan alleen energiebesparing". 

 

We spraken hem op 3 december 2020 tijdens de Bouwstenen-jaarbijeenkomst (film 13 minuten). Aan tafel zaten ook Henk Hoogland, afdelingsmanager vastgoedbedrijf Almere en Caroline Versprille, bestuurder bij Librijn Openbaar Onderwijs.  

Leren aanpakken

Maarten van Poelgeest: “De uitvoering van het klimaatakkoord is een proces met veel onzekerheden, waarbij we ver vooruit moeten kijken." Hij vraagt zich af of we de uitvoering van het Klimaatakkoord nu wel goed hebben georganiseerd. Ook hebben we nog wat te doen om elkaar te begrijpen, blijkt uit het gesprek.

Wensen vanuit het werkveld

In het gesprek komt ook het wensenlijstje van het Bouwstenen-netwerk aan de orde om het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed een stap vooruit te helpen. Het gaat om punten als integrale aanpak, sturen op resultaten, betere regels en tot slot snel meer geld.

Investeren in kwaliteit

Het Bouwstenen-netwerk wil graag kwaliteit leveren en dat vraagt een forse investering. Die investering rendeert in de vorm van energiebesparing, minder ziekteverzuim, meer werkgelegenheid in de bouw in tijden van corona en een beter rendement op verschillende andere beleidsterreinen. Zo geven we het goede voorbeeld, jagen we de innovatie aan en blijft publiek geld, als kapitaalgoed, in de publieke sector.

Bouwstenen-acties

Om gemeenten en scholen op gang en vooruit te helpen bij de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed organiseren we 7 korte webinars in een iteratief proces; elke maand een stap. 

 

 

Meedoen?

Dat kan! Word partner van Bouwstenen, help de agenda van het werkveld vooruit en denk actief mee met onze input voor de gesprekken aan de klimaattafel.

Los meedoen met de 7 webinars is ook een optie.  

 

Meer informatie

Kan ook de aanpassing van de SDE+-subsidie op het wensenlijstje van Bouwstenen? Het zou handig zijn als die als 1-malige subsidie wordt verstrekt. Dat scheelt een hoop rompslomp en werk waarschijnlijk beter. Nu moeten we er 15 jaar lang een ingewikkelde boekhouding van bijhouden. Dat is op zich al een drempel om mee te doen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.