LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Makelen en Schakelen

Image
Broedplaats

Op donderdag 5 oktober 2023 zijn de deelnemers van het netwerk Makelen & Schakelen en Beleid en Vastgoed welkom in Amsterdam. We gaan op excursie langs broedplaatsen samen met Jaap Schoufour. Onderweg gaan we in ieder geval aan de slag met twee thema’s. Het vinden van ruimte en het Didam-arrest in de praktijk.

Nieuwe fase broedplaatsenbeleid

Broedplaatsen worden gezien als brandstof voor creatieve groei en innovatie. Vrijwel alle gemeenten zien het belang van dergelijke plekken. Het is lastig om ruimte te vinden. Want oude leegstaande gebouwen zijn ondertussen wel zo’n beetje op. Het meeste is herontwikkeld of verkocht.

 

Jaap Schoufour

In april is in dit netwerk al aandacht aan broedplaatsen besteed en nu is het tijd voor een verdiepingsslag. We gaan op excursie naar een drietal broedplaatsen in Amsterdam. Via Jaap Schoufour, voormalig hoofd Bureau Broedplaatsen bij de gemeente Amsterdam en nu werkzaam bij Stipo, krijgen we een blik achter de schermen. We bezoeken twee broedplaatsen in eigendom van de gemeente en een die dat niet is. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zorg je voor goede contractafspraken met de markt? Welke ervaringen hebben wij hiermee?

Makelpunten Didam-proof?

Maar er is meer! We gaan ook dieper in op het Didam-arrest in relatie tot makelpunten. Hoe pak je dit in de praktijk aan? Welke vragen leven er en kunnen we elkaar op weg helpen? Matthieu Schwitzner vertelt hoe de verhuur van gemeentelijk vastgoed nu via de website van het makelpunt Utrecht loopt. En ontdekte dat dit nieuwe kansen biedt.  

Agenda komend jaar

Op basis van zaken die nu of komend jaar spelen bepalen we welke thema’s we komend jaar oppakken. Is er interesse in het delen van actuele informatie over alle makelpunten in ons land? Of zijn er andere zaken waardoor we ieder voor zich, maar ook samen meer vaart kunnen maken.

Dag, tijd en locatie

- donderdag 5 oktober 2023
- 09:30 - 13.30 uur (inclusief lunch)
- Amsterdam (verzamelen op station Amsterdam Amstel met OV-fiets op pad)
 

 

Ben jij er ook bij? 

Graag horen we van alle leden van de netwerken of ze al dan niet aansluiten op 5 oktober in Amsterdam. Je kunt je hier aan- of afmelden. Lid worden van een netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel naar 033-258 4337

Aanmelden

Leesvoer

  • Artikel: Niets doen als beste overheidsstrategie voor culturele gebiedsontwikkeling (juli 2023)
  • Website: Meer haakjes broedplaatsenbeleid (juni 2023)
  • Presentatie: Broedplaatsenbeleid Amsterdam (maart 2023)
  • Bericht: Openbare ruimte met een dak (Bouwstenen, februari 2023)
  • Convenant: Broedplaatsennetwerk Utrecht en gemeente Utrecht (februari 2022)
  • Artikel: Is er nog plaats voor de creatieve sector? (mei 2019)
  • Kaart: Overzicht broedplaatsen Amsterdam
  • Nota: Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040, pagina 167 (juli 2021)
  • Webinfo: Makelpunten / makelaars

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN