aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Kindcentra: biedt vastgoed een oplossing?

KraanwagenIn de discussie over kindcentra wordt slechts terzijde gesproken over wat dat betekent voor de vastgoedkant. Draagt vastgoed bij aan de oplossing of is het onderdeel van het probleem?

Recent heeft de Taskforce Kinderopvang / Onderwijs een lans gebroken voor integrale kindcentra waar kinderen de hele dag een gevarieerd aanbod krijgen van onderwijs, opvang, sport en spel. Volgens de taskforce is nu de politiek aan zet: geldstromen moeten geïntegreerd en schotten worden weggenomen.

 

Waar de kindcentra staan, in wat voor soort gebouwen, en hoe het moet met beheer en exploitatie is door de taskforce niet uitgewerkt. 

 

Vraag:


  • Is het vastgoed een deel van het probleem? Gelet op de moeite die het al kost om brede scholen en andere mulitifunctionele accommodaties te realiseren en te exploiteren, zullen de kindcentra er niet vanzelf komen (zie ook de knelpunten op deze site). Het vastgoed biedt geen oplossing, maar is deel van het probeem. Zonder de problemen in het vastgoed waren de kindcentra er misschien ook al lang geweest. 
  • Of is vastgoed wel een deel van de oplossing? Door voorbeelden van aantrekkelijke ruimten en plekken te laten zien (of te schetsen), ontstaat er een positieve associatie met kindcentra en draagt het bij aan de oplossing. Wie wil er immers niet het beste voor z'n kind.

 Wat vinden jullie?

 

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?