LinkedInYouTubeTwitter

1411 Spelregels Vastgoedmanagement

Op vrijdag 14 november 2014 verzamelen de Chefs Vastgoed zich in het nieuwe kantoor van de Utrechtse Vastgoed Organisatie (OVO). Het gebouw maakt indruk en krijgt van velen een 10.

 

Definities, definities

In vervolg op de bijeenkomst van 3 oktober gaan we vandaag verder met de spelregels van de gemeente Breda. Algemene conclusie is dat het vooral gaat om definities, definities en nog eens definities …… Hier gaat het redactieteam mee aan de slag.

 

De spelregels zelf

Uit het gesprek in de groepen (aan de slag met rood, groen en oranje) komt het volgende beeld naar voren.

  • Onderhoud (deel C) is bruikbaar, met wat aanpassingen en beetje oranje.
  • Gebruikersonderhoud. Eerst definitiekwestie oplossen. Vervolgens met name Facilitaire management dieper uitwerken. Zoetermeer weet hier veel van, als onderdeel van gebruikersbeheer.
  • Rollen en verantwoordelijkheden. Aansluiten bij strategische kaders  cq vastgoedbeleid. Matrix verder uitwerken met rollen en steeds uitsplitsen naar opdrachtgever en opdrachtnemer.
  • Erwin stuurt binnenkort de nieuwe beleidsstukken van Enschede door. We ontvangen ook die van Almere en Ede.

 

Structureel verder met de spelregels

De chefs staan achter het voorstel van het redactieteam (Breda, Den Bosch, Tilburg, Oss en Bouwstenen). Dit team gaat de komende tijd aan de slag met de spelregels volgens een strak schema met de Chefs als opdrachtgever en back up. Henk heeft zich informeel aangemeld om af en toe aan te sluiten bij het redactieteam. Zie hier de notitie van het redactieteam.

 

Najaarsbijeenkomst

Willem zal de plannen van de chefs verwoorden tijdens de najaarsbijeenkomst. We hopen natuurlijk op een grote opkomst en een breed draagvlak voor de spelregels. Dus zeg het voort.  

 

Eerste bijeenkomst in 2015

In 2015 komen de chefs bij elkaar op vrijdag 13 februari met een bijeenkomst over formatie’s en 3D.

 

Utrecht bedankt voor de gastvrijheid. Helemaal voldaan en opgeladen gaan we weer naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijlage Size
1410 Spelregels MV.pdf (93.06 KB) 93.06 KB