LinkedInYouTubeTwitter

Slim en duurzaam gebouwbeheer

Op woensdag 4 juli zijn we te gast in Almere om wijzer te worden rond het thema slim en duurzaam gebouwbeheer. 

 

Slimme techniek

De mogelijkheden om gebouwen slim en duurzaam te beheren zijn enorm. Met de energietransitie in volle gang en de gebruikersbeleving in het achterhoofd wordt steeds meer technologie ontwikkeld om gebouwen zich te laten aanpassen aan persoonlijke wensen, de werkprocessen te optimaliseren en het energie-efficiëntie te maximaliseren. De techniek ontwikkelt zich razendsnel; bijna niet bij te houden voor de gemiddelde vastgoedmanager. En waar moet je beginnen als je het slimmer wilt doen?

Gerard Verwoolde

 

Overzicht praktijk HU

Gerard Verwoolde, ICT adviseur bij de Hogeschool Utrecht is al jaren op dit onderwerp actief en geeft ons inzicht en overzicht in wat er technisch mogelijk is en in de praktijk goed werk. Hij geeft een kijkje in zijn eigen praktijk en tips en adviezen waar te beginnen. Voorbeelden van intelligent beton. Zaken die je niet in brochures leest.


Intelligent beton

Onderwijsgebouwen, zijn gebouwen die het minst effectief worden gebruikt. Er is wel veel aandacht voor duurzaamheid en een hoge BREAM waarde. Dit laatste vooral bij de nieuwe gebouwen. Met behulp van ICT kan het gebruik van gebouwen, bijvoorbeeld  het optimaliseren van de bezettingsgraad,  beter benut  worden. Daarnaast kan bij nieuwbouw en verbouw veel bespaard en verduurzaamd worden als ICT oplossingen vanaf begin in het ontwerpproces wordt meegenomen. Bovendien kan met ICT de werkbeleving in gebouwen verbeterd worden. Dus meer intelligentie met behulp van ICT in gebouwen.

 

Verdieping vanuit praktijk Almere

Daarna zoomen we in op de Almeerse praktijk. Hoe houdt Almere slim zicht op het benodigde onderhoud van hun scholen, buurthuizen, theaters en andere gebouwen? Hoe regelen ze het comfort van de gebruikers en houden ze grip op het energiegebruik? We gaan het niet alleen horen, maar ook zien en beleven.

 

Uitwisselen

Daarna kijken we wat we van elkaar leren en hoe we alle informatie die vanuit diverse kanten tot ons komt, goed kunnen gebruiken voor het beheer en onderhoud van de gebouwen, zonder te verdwalen. Ook kijken we wat nodig is voor de volgende stap in het informatiemanagement.

 

 

Programma

09.45 Inloop en ontvangst
10.00 Welkom door Henk Hoogland (intro op In Control) of Pieter Truijens (hoofd vastgoed)
10.15 Overzicht vanuit HU door Gerard Verwoolde
11.15 Verdieping vanuit Almere
12.15 Uitwisseling en vervolg
12.45 Afsluiting met een broodje

 

Datum, tijd en locatie

  • Woensdag 4 juli 2018
  • 09.45- 13.00 uur (inclusief lunch)
  • Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1, Almere

 

 

Ook meedoen?

Deelnemers aan diverse Bouwstenen netwerken en gemeenten die de VNG/Bouwstenen-enquete hebben ingevuld kunnen gratis meedoen (per mail uitgenodigd).

Anderen kunnen eenmalig meedoen voor € 150,-, ex BTW. (voor organisatie en bijdrage ontwikkelwerk).

Je kunt je hier aanmelden.

 

 

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.50
Open of besloten
Open
Organisatie
Bouwstenen