LinkedInYouTubeTwitter

1809 Sportaccommodaties

Op 5 september 2018 komen ruim 30 gemeenteambtenaren op het gebied van sportbeleid en sportvastgoed bij elkaar in Amerena, het nieuwe (topsport)zwembad, sorry Eric, ontmoetingsplek, voor omliggende buurten in Amersfoort.

 

Eric Spithoven, programmamanager Amerena, vertelt welke partijen in het complex zijn gehuisvest en leidt ons rond.

 

Actualiteiten

Daarna doen we een rondje actualiteiten:

  • het sportakkoord: de 87 miljoen is vooral compensatie
  • het klimaatakkoord: er komt veel werk aan, integrale aanpak nodig
  • de informatieplicht energiebesparing: we weten nauwelijks wat er op ons af komt en hebben de nieuwe lijsten met maatregelen nog niet gezien.
  • de BTW kwestie: nog niet opgelost

 

Vragen die leven

Dan leidt Ingrid ons door een strak programma waarin we de vragen die bij gemeenten leven ophalen, delen, verdiepen en adresseren. Ze vormen de basis voor de komende bijeenkomsten.

 

 

Netwerk sport

Of die er komt hangt af van wie er mee wil doen met een nieuw Bouwstenen-netwerk rond sport waar we meer de diepte in kunnen gaan. Dit netwerk gaat zich niet bezighouden met zaken die al door de Vereniging Sport en Gemeenten worden opgepakt, zoals de BTW-kwestie, maar met de beleid- en vastgoedkant van sport. En dan met name daar waar een verbinding met andere sectoren kan worden gemaakt.

 

Hoe verder

We gaan een opzet maken voor het netwerk sport en sturen die rond. Bij voldoende aanmeldingen prioriteren we met de deelnemers de vragen die zijn opgehaald, zorgen we ervoor dat de deelnemers elkaar weten te vinden en dat we weten hoe ze georganiseerd zijn (wel of geen sportbedrijf enzo). Vervolgens organiseren we de volgende bijeenkomst, waar we meer inzoomen op een van de thema's die zijn aangedragen. 

 

 

Meedoen?

Weet je nu al dat je mee wilt doen dan kan je je hier aanmelden. Kosten voor partnergemeenten zijn € 500,- per jaar en voor niet partners € 750,-. Dat is inclusief het werk voor het netwerk voor en achter de schermen en een vrijkaart voor de jaarbijeenkomst.

 

Of kom naar de Bouwstenen Jaarbijeenkomst op 4 december in het WTC Rotterdam.

 

 

 

Meer informatie