LinkedInYouTubeTwitter

1901 Inkopen inspecties & Energie- en klimaatbeleid

Op 24 januari 2019 is de bijeenkomst van het Bouwstenen-netwerk Onderhoud in de Rooie Cent in Amersfoort. Een klein clubje nog maar we zijn ook nog maar net begonnen.

Inkoop inspecties kan beter

Na een kennismakingsrondje trapt Patrick af met zijn presentatie over het inkopen van inspecties. Het kan veel beter, stelt hij, en illustreert dat aan de hand van diverse voorbeelden. Het zijn reële en herkenbare punten. Een goede opdrachtnemer behoedt je voor missers, maar zo niet, dan komt het toch neer op professioneel opdrachtgeverschap.


Patrick zal zijn tips verwerken tot een aanzet voor een handleiding voor opdrachtgevers (zoals taxatiewijzer). Die gaan we dan de volgende keer bespreken en waar mogelijk aanvullen.

Energie- en klimaatbeleid

Ingrid heeft op basis van de VNG-Bouwstenen-enquête en signalen uit het veld de route op een rijtje gezet die normaliter wordt gevolgd. Op de vraag wat er in de toekomst anders moet om de doelen te halen, komt niet meteen veel reactie. Het huidige onderhoud is al lastig genoeg en de enthousiaste klimaatjongens vliegen daar nog eens in. Maar we hebben ze ook nodig om de klimaatdoelen te halen. Uit het gesprek destilleren we twee vragen m.b.t. onderhoud als organisatievraagstuk (=agendapunt):

  1. Hoe zorgen we ervoor dat het energie- en klimaatbeleid op de rijdende trein komt? Welke wissels moeten we dan nemen?  
  2. Hoe komen we tot resultaatgericht onderhoud; ook ten aanzien van energie en klimaat? Wat kunnen anderen ons hier leren?

Kortom, voldoende stof om komend jaar op door te bouwen. Wordt vervolgd.

 

 

Hoe verder?

Fijn als je collega’s van andere gemeenten op dit netwerk wilt attenderen; dan kunnen we meer meters maken.

 

Patrick gaat aan de slag met het vervolg en ondertussen helpen we elkaar vooruit. Ingrid brengt de punten rond onderhoud als organisatievraag in bij mensen die hiermee aan de slag gaan.

 

 

 

Meer informatie: