aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

1910 Doelen en beleid voor BOG/MOG

Op 10 oktober 2019 komt het Bouwstenen-netwerk Corporaties BOG/MOG bijeen in het Drie Generatie Centrum in Kanaleneiland (Utrecht). De locatie staat net die dag in de krant.

Cijfers en mensen

Tijdens het kennismakingsrondje rollen de cijfers al over tafel; 875 objecten, 186 miljoen. Het gaat wel ergens over.

 

En waar het dan over gaat komt aan de orde tijdens de bespreking van de notitie die vooraf is toegestuurd. De tekst wordt aangescherpt en aangevuld, zodat Jim de volgende slag kan maken. Het gaat over mensen en ontwikkelingen, maar ook over de zakelijke kant. 

 

De notitie is vooral bedoeld voor onszelf, zodat ieder er zijn eigen verhaal van kan maken. Voor Daniel en Joerie (Rochdale) komt hij net op het goede moment.

Pitchen

Dan neemt Thom Uildricks het gesprek over en gaan we pitchen. Gert trapt af. Dat doet hij meteen heel goed. Toch valt er nog wat te leren.Thom legt de 5 D’s van een goede pitch uit en dan bereid iedereen die wil zijn eigen pitch voor. Ook intern kan dat goed van pas komen, blijkt uit de gekozen onderwerpen. Ook daar moet er nog wat gesprek op gang komen.

 

Energiegebruik

Na het pitchen bespreken we het Bouwstenen-initiatief om het energiegebruik van utiliteitsgebouwen openbaar te maken, om te beginnen bij gemeenten, scholen en corporaties. Dat kan als die rekening door corporatie zelf wordt betaald. Voor de portefeuillestrategie, vastgoed en huurwaarde, is het ook handig. Als meerdere partijen dat doen en de energieleverancier toestemming voor openbaarmaking geven, kan er lokaal, regionaal, sectoraal en landelijk op (klimaat)doelen gestuurd worden, in plaats van op middelen, zoals nu gebeurt. Scheelt een hoop werk. Het is wel van belang dat bestuurders er achter staan. Of dat zo is gaan de aanwezigen vragen. 

Wijkaanpak

Dan gaat het gesprek over de wijkaanpak. Landelijk wordt dan vooral over warmte-strategieën en woningen gesproken, maar waarom niet meteen ook de BOG/MOG/ZOG portefeuille meenemen, oppert Yvette? Anders heb je straks twee bouwstromen. Goed idee.

 

What's next?

Wij hopen jullie allemaal te zijn tijdens de Jaarbijeenkomst op 28 november in Hilversum. Zie hier meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden.

 

 

 

Lees ook:

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners