LinkedInYouTubeTwitter

2003 Chefs Vastgoed & Klimaatbeleid

Nationaal Militair Museum SoestOp 11 maart 2020 is het netwerk Chefs Vastgoed te gast in het Nationaal Militair Museum in Soest. Door Corona, drukte en baanwisselingen kan niet iedereen erbij zijn.

 

Jurriën (Utrecht) neemt degenen die er wel zijn mee in de ambities en plannen van het netwerk. Er is veel steun en draagvlak voor de wens om een onafhankelijk en flexibel platform te blijven en begrip voor de hogere tarieven.

Flink aan de slag

Dan duiken we de inhoud in. Diverse voorbereide onderwerpen passeren de revue:

  • Informatie op orde: werken we verder uit in het kader van het programma ‘In Control’; actie Henk (Almere);
  • Openbare energiegegevens: Klaas (Delft) gaat meeschrijven met het subsidievoorstel;
  • Routes naar verduurzaming: we maken een A4-tje met punten op het gebied van regels, geld en ambities, die we in Den Haag willen neerleggen; actie Henk (Almere), Jolande (Amersfoort), Barend (Zwolle) en Marcel (Groningen);
  • We gaan diverse bijeenkomsten organiseren om kennis uit te wisselen en op te bouwen, onder andere in de netwerkbijeenkomsten van Vastgoedsturing en Financiële Experts, maar ook via actualiteitencolleges; actie Bouwstenen en info via de nieuwsbrief;
  • BBV: Jan (Veenendaal) gaat samen met anderen een notitie schrijven waarmee we in gesprek willen komen met commissie bbv en andere relevante partijen.

Aan de notitie 'Synergie in de strategie' (ingebracht door Tilburg) komen we niet meer toe, maar iedereen herkent het vraagstuk.

Gastvrijheid voorop

Na een goed verzorgde lunch krijgen we een uitgebreide rondleiding van onze gastheer Ton Fleuren (Heijmans). We kijken onze ogen uit in het prachtige gebouw. Het museum is zijn vijfde kind en tijdens zijn verhaal klinkt zijn liefde voor het museum door. Het is in DBFMO verwekt en een slim kind. Een familie uit Zwolle stond bij de ontwikkeling centraal, maar ook de veldleeuwerik is een welkome gast. En zowel de bezoekers in het museum als de natuur daarbuiten worden gemonitord: hoe kan het museum aansluiten bij hun voorkeuren.

Water op het netvlies

We zijn heel blij met de komst van de drie waterschappen ‘s middags die er ondanks de corona wel zijn. Ze helpen ons de landelijke ambities rond het Delta Programma Ruimtelijke Adaptatie beter op het netvlies te krijgen. Emile Hartman (Waterschap Vallei en Veluwe) houdt een strakke presentatie en we herkennen het beeld. Ieder kan er in zijn eigen organisatie mee vooruit. 

 

 

What’s next

In Bouwstenen-verband geeft het netwerk Verduurzaming op 26 maart vervolg aan dit onderwerp (zie hier het programma). Maar ook samen met waterschappen gaan we aan de slag (in regio’s, via de Unie van Waterschappen en de VNG). Wordt vervolgd.

 

Meer informatie