LinkedInYouTubeTwitter

2009 Handige informatie voor energie- en klimaatbeleid

Op 23 september 2020 hebben we met flinke wat deelnemers een actualiteitencollege over informatie rond energie en klimaatbeleid. En actueel is het. De meeste deelnemers zijn lang nog niet zo ver als wat Jaap van Nunen (Utrecht), Leendert Trouwborst (BAM)en Frank Jansen (BAM) laten zien, maar inspirerend is het wel.

De 7 stappen van de routekaart

Ingrid start de bijeenkomst met een praatplaat waarin de stappen van een routekaart voor verduurzaming zijn verwerkt met bijpassende tools. Veel van die tools hebben betrekking op informatie. In de publicatie die we dit jaar over informatiemanagement maken, wordt op een aantal zaken ingezoomd. Vandaag bespreken we de tools voor stap 6 en 7 in omgekeerde volgorde.

Dashboard Utrecht

Jaap heeft een goed verhaal over het dashboard die ze in Utrecht hebben ontwikkeld. Menig organisatie zal daar jaloers op zijn. Het is een dashboard dat vooral bedoeld is voor de eigenaar van het vastgoed. Hierbij is zowel aandacht voor de energieprestaties als de investering èn wordt een mooie link gelegd met het Meerjaren Onderhouds Programma.     

Datakoppeling

Frank begint zijn verhaal over het belang van goede data; garbage in, garbage out. En dat data de toekomst is en we hier nog veel hebben te leren, ook voor en door BAM. Het is belangrijk dit vooral samen te doen. 

 

Leendert vertelt vervolgens over het informatiemanagement bij de assets op Schiphol. Daar bouwen ze met Tilburg nu op door.

En dan?

De vraag hoe verder is moeilijk te beantwoorden. De inhoud is nog zo nieuw dat het lastig is de juiste vraag te stellen. Als je eenmaal bezig bent en terugkijkt besef je pas wat je hebt geleerd. “Ik kan mijn vraag nu veel beter formuleren”, aldus Jaap.

De presentaties mogen we delen, maar niet die met de cijfers en vertrouwelijke info. Je vindt ze onderaan deze pagina. Voor wie graag wilt leren komen er fantastische tijden aan. Nog veel te ontdekken...

 

 

What's next?

We gaan van de presentaties nog verhalen maken voor de nieuwe publicatie van In Control.

 

Meedoen?

Je kunt je ook aanmelden voor het netwerk Informatiemanagement (gemeenten, scholen, corporaties) of het ontwikkelprogramma In Control (bedrijven).

 

En graag (online) tot ziens tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 3 december 2020.

 

 

Meer informatie