LinkedInYouTubeTwitter

20 Hoe word ik een impact investor?

Een goede impact investor wil de maatschappelijke impact van zijn inspanning scherp in beeld hebben; wat werkt wel, wat niet en waarom. Welke bijdrage levert de accommodatie aan het gestelde maatschappelijk doel en kan dat ook anders.

Safari

Om dit scherp in beeld te krijgen ginge we in 2020 met het netwerk Beleid en Vastgoed op safari langs drie verschillende accommodaties. We werkten daarbij volgens een vast format: We krijgen voorafgaande aan de bijeenkomst de basis-informatie, we gaan kijken, ruiken en proeven op locatie, analyseren wat we ervaren hebben, maken elkaar wijzer en krijgen als toetje ook de observaties en tools van mensen die op dit gebied hun sporen hebben verdiend.

Grasduinen

Ondertussen zijn we ook gaan grasduinen in de literatuur en hetgeen we eerder hebben verzameld. Ook hebben we ons oor te luister gelegd bij andere netwerken waaronder die van Sportaccommodaties en Onderwijs, zowel die voor scholen als voor gemeenten. Ook maakten we, waar mogelijk, gebruik van de reviewsystematiek RodeKersen. 

Handleiding voor impact investors

Gaande het jaar hebben we elkaar wijzer gemaakt en ontwikkelden we een soort handleiding voor impact investors met onder andere:

  • benadering(en) maatschappelijke rendement
  • bruikbare (openbare) bronnen
  • bruikbare meet- en werkmethoden
  • inspirerende voorbeelden
  • handvatten voor nieuw beleid
 

Meedoen?

Dat kan. Wordt partner van Bouwstenen en sluit u aan bij het netwerk Beleid en Vastgoed.

Organisatie en informatie

Het netwerk en de safari's worden inhoudelijk gefaciliteerd door Ingrid de Moel en Annet de Klerk. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn en Ingrid de Moel zorgt voor de verbinding met het bredere netwerk. Voor vragen over deelname, wensen of opmerkingen kunt u bij hen terecht. 

Annet de Klerk  
Annet de Klerk  Inge Bommezijn Ingrid de Moel
06 - 5732 3483 033 - 258 4337 06 - 5231 0845

 

Meer informatie

De  webpagina's die in het kader van dit programma worden bijgehouden zijn:


Zie voor meer informatie ook: