LinkedInYouTubeTwitter

2111 Verduurzamen samen met de markt

Op 11 november zitten we met een tafeltje vol mensen in de Rooie Cent. Onderwerp van gesprek is onderwijshuisvesting en samenwerking met de markt. Wie die markt is, is voor iedereen anders.

Gemeenten en scholen

Image
bouwen

We maken een rondje onder de leden van het netwerk onderwijs waarbij we meteen de ervaring met marktpartijen delen. Aannemers zijn momenteel moeilijk te vinden en de prijzen zijn hoog. Maar de ervaring is verder oké. Het is lastig om adviesbureaus te vinden die kwaliteit leveren en met iets vernieuwends komen. En kinderopvang is ook een lastige marktpartij als het gaat om zekerheid voor de eigenaar versus flexibiliteit voor de ondernemer. En tijdelijke huisvesting, nodig om gebouwen ingrijpend te verduurzamen, is lastig te organiseren.

Marktpartijen

Ondertussen luisteren ook ‘marktpartijen’ mee. Zij hebben behoefte aan voorspelbaarheid in plaats van hollen of stilstaan. En ruimte om mee te denken met oplossingen, bijvoorbeeld in een bouwteam, en hoe eerder hoe beter. Ze hebben het liefst een uitvraag die past en aantrekkelijk is; waar ook kansen in zitten. Je staat niet zomaar vooraan in de rij. De tijden zijn veranderd.

Beter samen

Voornoemde punten diepen we uit. Wat is dan eigenlijk de grote vraag waar publieke opdrachtgevers mee zitten? En wat is een vraag waar marktpartijen van gaan likkebaarden? Een verhelderend gesprek die inzicht biedt in de wereld van de ander en ons helpt dichter bij elkaar te komen.

Nazit 

We maken afspraken voor het vervolg en praten nog door over de ervaring met bouwteams. Daarna komt de borrel op tafel. We zitten tenslotte in een café.

 

 

What's next?

Het resultaat van het gesprek vertalen we naar het programma van de Maatschappelijk Vastgoeddag op 9 december 2021.

En sturen de vervolgafspraken per mail naar de aanwezigen.

 

Meer informatie