LinkedInYouTubeTwitter

1.000 beoordelingen wijkcentra

Gastvrijheid en de activiteiten die er plaatsvinden worden hoger gewaardeerd dan het gebouw. Dat blijkt uit zo'n 1.000 reviews onder 25 wijkvoorzieningen, MFA's en brede scholen.


De reviews zijn deze zomer opgehaald bij de bezoekers van 25 wijkvoorzieningen, zoals MFA's, cultuurhuizen en wijkcentra, verspreid door het land. De gemiddelde waardering is 3,9 op een schaal van 1-5. Gastvrijheid, bereikbaarheid en activiteiten worden hoger gewaardeerd dan het gebouw. Ook als het nieuwe gebouwen betreft. 

 

Belang voor wijk

Daarnaast is opvallend dat degene die reviewt het belang van de voorziening voor zichzelf lager beoordeelt dan het belang voor de wijk; 3,6 om 3,8. De beoordeling van het wijkbelang verschilt van locatie tot locatie. Scores bevinden zich in een bandbreedte van 3,3 en 4,6.

 

Veel ouderen

Een groot deel van de respondenten zijn oudere bezoekers. 43% is boven de 60 jaar. Op dit gebied zijn de verschillen tussen de onderzochte wijkvoorzieningen zeer aanzienlijk. Bij één voorziening bedroeg het aantal ouderen slechts 5%; bij een ander was dit 75%.

 

De reviewsystematiek

De reviewsystematiek 'RodeKersen' is ontwikkeld door Bouwstenen-partners in nauwe samenwerking met Wijkconnect. De systematiek is geïnspireerd op beoordelingssystemen als Booking.com en Tripadvisor. RodeKersen is inmiddels positief geëvalueerd. De huidige deelnemers zijn enthousiast en willen er mee verder gaan. Nieuwe partijen kunnen zich aansluiten voor de volgende ontwikkelfase.

 

 

 

Ook meedoen?

Om van RodeKersen een volwaardig instrument te maken, is het nodig om de huidige groep van deelnemers uit te breiden. Komende maanden zullen benut worden om meer deelnemers te werven.

 

Daarnaast besteden we bij de Najaarsbijeenkomst van 30 november a.s. ook aandacht aan de ervaringen van dit pilotproject. Wellicht een goed moment om nieuwe deelnemers te werven! Wel geïnteresseerd om te komen, maar je nog niet aangemeld? Je kunt je hier aanmelden.

 

 
 
Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.