LinkedInYouTubeTwitter

Kleine gemeenten, stevige aanpak

Jim Wolters

De gemeente Weert heeft 50.000 inwoners, maar als het om maatschappelijk vastgoed gaat komen alle vraagstukken voorbij; van buurthuis tot zwembad.

Jim Wolters is vorig jaar begonnen als bouwkundig medewerker: "We hebben als gemeente een stevige doelstelling; in 2030 aardgasvrij en in 2040 energieneutraal. Wij werken aan een stappenplan voor de aanpak en zijn ook bezig met een herijking van de voorzieningenstructuur."

Slurpend zwembad 

"Los van de herijking weten we nu al dat er panden zijn die we zeker in bezit willen houden. Een van die panden is een zwembad van ruim 30 jaar oud. Dat moet minimaal nog zo’n 10 tot 20 jaar mee. Als grootverbruiker in energie in combinatie met de huidige energieprijzen oriënteren wij ons met passende urgentie op een praktische manier om het zwembad te verduurzamen."

Image
Stadhuis Weert

Van alles in portefeuille

Jim: "Ik ben benieuwd hoe andere gemeenten zo'n zwembad en ander vastgoed aanpakken. Daarom heb ik me aangesloten bij het Bouwstenen-netwerk. We hebben net als grote gemeenten van alles in de portefeuille; een zwembad, museum, oud stadhuis, sporthal, schoolgebouwen en multifunctionele gebouwen, maar ook monumentaal erfgoed zoals molens en kapellen."

Weert deelt ook zelf

De gemeente Weert deelt ook zelf graag informatie en ervaring met andere gemeenten. Dat doet ze in drie Bouwstenen-netwerken; Vastgoedmanagement, Financiële experts en, nu met Jim, in het netwerk Verduurzamen. Op de website van Bouwstenen tref je de routekaart van Weert.

 

 

Ook iets te delen?

Fijn. Heb je ervaring met het verduurzamen van een oud zwembad of andere mooie ervaring te delen? Stuur dan een mail met je informatie naar nieuws@bouwstenen.nl

Vooruit op de Floriade

Op 10 juni 2022 bespreken de gemeentelijke Bouwstenen-partners hoe samen beter en sneller vooruit te komen rond diverse onderwerpen. Zie hier het programma. Nog geen partner? Neem contact met ons op!

Yes you can button

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.