LinkedInYouTubeTwitter

Laadpalen zonder investering

Image
Pieter Zijlema

Scholen, sportverenigingen en buurthuizen kunnen nu laadpalen op hun parkeerterrein plaatsen zonder er zelf in te investeren.

 

Voor gebouweigenaren is het concept 'charging as a service' een interessante manier om de locatie te verduurzamen. Je hoeft niet zelf te investeren, een aansluiting te regelen, palen te kopen en je meterkast te laten aansluiten. 

Groener zonder zorgen

Het concept is ontwikkeld om de toekomst groener te maken en organisaties te ontzorgen. Een gespecialiseerd bedrijf installeert en financiert de laadpalen en neemt het beheer en onderhoud voor de komende tien jaar voor zijn rekening. Een storing of defect wordt kosteloos verholpen door een monteur.

Image
Scopius Laadpaal Dierenpark Amersfoort

Win-win

Pieter Zijlema, CEO van e-laadspecialist PLUQ, legt uit hoe het werkt. "We sluiten de laders aan op het elektriciteitsnet van bijvoorbeeld een school. Het tarief dat gebruikers betalen voor het laden van hun elektrische auto ligt iets hoger dan de prijs die de school voor de stroom betaalt. We storten deze kosten aan de school terug plus een percentage van de opbrengst. Het is een win-winsituatie. Eigenaren profiteren vanaf dag één."

Kan niet bestaat niet

Steeds meer mensen rijden elektrisch. De behoefte aan laadpalen groeit. Elke school, sportvereniging of buurthuis met een eigen parkeerterrein kan de gratis laders aanvragen. Pieter: "Nadat we hebben onderzocht of het netwerk de extra capaciteit aankan of dat we iets moeten aanpassen, installeren we de laadpalen. De locatie kan snel worden verduurzaamd. Kan niet bestaat niet."

 

 

Meedoen?

Dat kan! Ga je zelf aan de slag met het verduurzamen van je vastgoed? Bekijk onze 7 stappen.

Yes you can button

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.