LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoed als vliegwiel

Image
Chantal Broekhuis

Chantal Broekhuis is dagvoorzitter op de Maatschappelijk Vastgoeddag, 8 december 2022 in Veenendaal en zal de vraagstukken rond transitie en beleidsintegeratie vol overtuiging oppakken. Chantal: "We moeten de bedoeling van maatschappelijk vastgoed meer centraal stellen. Te lang staan regels en knellende budgetten dat in de weg."

Vliegwiel voor verandering

Vanuit haar ervaring wijst zij op de belangrijke rol die maatschappelijk vastgoed kan spelen als vliegwiel voor veranderingen in het Sociaal Domein. Chantal: "In dat domein spannen gemeenten en uiteenlopende maatschappelijke organisaties zich in voor goede zorg, welzijn, onderwijs, sport en arbeidsparticipatie. Er liggen veel maatschappelijke vraagstukken die een andere manier van organiseren en samenwerken verlangen. Het is goed het daar met elkaar over te hebben."

In de praktijk gaande

"Het vliegwiel van verandering is in de praktijk al gaande. Schoolgebouwen transformeren we naar gebouwen met een bredere functie. Huisartsenpraktijken naar zorgcentra. Bibliotheken naar overdekte publieke pleinen waar je informatie kunt krijgen, ontmoeten en leren. Dat is wat de samenleving nodig heeft. Die verandering wordt nu vaak nog belemmert door knellende maatpakken van regels en budgettaire kaders. Daar moeten we ons van ontdoen.  Als we blijven doen wat we deden lopen we helemaal vast", zegt Chantal.

Vragen en van elkaar leren

"Afstemming tussen beleidsopgaven in het sociale domein is niet makkelijk. Vastgoed kan daarin een belangrijke rol spelen. Welke maatschappelijke waarden willen we op deze plek met dit vastgoed faciliteren? Waarom hebben we bijvoorbeeld nog een huisvestingsverordening voor onderwijs? Waarom liggen de ruimtelijke kaders zo strak om specifieke functies heen? Hoe organiseren we de gewenste toekomst met elkaar? Wat kunnen we van elkaar leren? Laten we onze ervaring en denkkracht inzetten en benutten om toekomstgericht de grote verbouwing van Nederland aan te pakken."

Veel ervaring

Chantal Broekhuis is expert op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Ze is bouwkundig ingenieur, was projectmanager, vastgoedmanager, raadslid en wethouder, betrokken bij een diversiteit aan beleid- en vastgoedontwikkelingen voor overheden en maatschappelijke organisaties. En ze is veranderkundige. Sinds kort is ze binnen Bouwstenen actief en helpt ze het netwerk vooruit. Op 8 december in de rol van dagvoorzitter. Op de lijst met sprekers en deelnemers ook veel andere mensen met kennis en ervaring uit zowel het sociale als fysieke domein en vooral waar die domeinen samen komen: in het maatschappelijk vastgoed.

 

 

Meezoeken naar wat wel kan?

Fijn! Zowel partners als niet partners zijn welkom op de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december 2022. Zien we je daar?

Ik ben erbij

 

Image
Maatschappelijk vastgoeddag 2022 PNG

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.