LinkedInYouTubeTwitter

Challenge; betere scholen

Image
Rob van der Westen - Bouwfotografe

Rob van der Westen van SPO Utrecht staat bekend als een innovator op het gebied van onderwijshuisvesting. Tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december 2022 gaat hij de uitdaging aan om een ontwerp voor een klimaatadaptieve school in Delft (nog) verder te verbeteren.

Beleid als uitgangspunt

Dat doet hij tijdens een van de sessies waarbij niet de huidige bekostiging maar het beleid voor goede en gezonde scholen centraal staat, gecombineerd met maatregelen die de biodiversiteit verhogen en klimaatadaptief zijn. Van daaruit kijken we terug wat er nu al wel en niet mogelijk is en wat er moet gebeuren om dat wat we in Nederland willen, mogelijk te maken.

Tipje van de groene sluier

Een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Het is praktisch heel goed mogelijk maatregelen voor natuurbeleid in het ontwerp in te passen. Daar hebben we wel wat meer kennis voor nodig. Nu wordt snel gedacht dat elk groen, bijvoorbeeld sedum, goed is. Maar Hiltrud Pötz van Atelier Groenblauw heeft ons bij de uitwerking van de case in Delft heel duidelijk gemaakt dat het bij biodiversiteit vooral gaat om voedsel, veiligheid en voortplantingsmogelijkheden voor soorten die in de buurt voorkomen.

Zoeken naar mogelijkheden

Rob van der Westen probeert in zijn werk zoveel mogelijk gezonde duurzaamheidsmaatregelen toe te passen. Daar zijn in Utrecht heel concrete voorbeelden van te zien. Wie hem op LinkedIn volgt kan zien dat hij daar voorlopig nog niet mee klaar is en ook op zoek is naar mogelijkheden voor regenwateropslag op eigen terrein. We zoeken graag met hem en alle andere huisvesters mee.

 

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom 8 december 2022 naar de Maatschappelijk Vastgoeddag en laat je inspireren en vooruit helpen door de betrokkenen bij de uitwerking van de case in Delft en Rob van der Westen.

 

Ik ben erbij

 

Image
Maatschappelijk vastgoeddag 2022 PNG

 

Reacties

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.