aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

VvE goede optie

Eddy EverhardEddy Everhard van Scholenstichting Klasse vindt een Vereniging van Eigenaren verreweg de beste optie voor de juridische vormgeving van een Integraal Kindcentrum.

Eddy is beleidsmedewerker facilitaire zaken bij Stichting Klasse, met scholen in de regio Gouda.

Belangrijk aandachtspunt

Eddy heeft goede ervaring met VvE’s. Wel wijst hij in het vakblad Schoolfacilities (september 2020) op een aantal aandachtspunten, waaronder de afspraken over de ruimte, kostenverdeling en stemverhouding.

Eigendomsconstructies op een rij

Over de juridische vormgeving van de samenwerking in multifunctionele accommodaties (MFA's), zoals integrale kindcentra (IKC’s) is regelmatig gesteggel. De ervaring is niet altijd goed, blijkt uit onderzoek in Den Bosch en Utrecht. Bouwstenen zette in Schoolfacilities (december 2020) zes eigendomsconstructies op een rij, met voorbeelden en bijbehorende voor- en nadelen.  

 

Lees hier de artikelen die eerder zijn gepubliceerd in Schoolfacilities

 

 

Meedoen? Dat kan?

Want we zijn zeker nog niet klaar met dit onderwerp.

Tijdens de maatschappelijke vastgoeddag hebben we gesproken over het eigenaarschap in relatie tot de opgaves waar we voor staan. Wordt vervolgd. En u kunt actief meedoen met kennisuitwisseling rond dit onderwerp (afhankelijk van uw insteek) in één van onze netwerken.

Voorbeelden verduurzaming MFA's

We zijn op zoek naar voorbeelden van bestaande en inmiddels verduurzaamde MFA's of IKC's (ervaringsverhalen). Wilt u uw ervaring delen, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar nieuws@bouwstenen.nl of bel 033-2584337.  

 

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners