LinkedInYouTubeTwitter

Groene dromen realiseren

Schoolbesturen, kinderopvang en de gemeente Hof van Twente gaan met een nieuwe manier van aanbesteden (innovatiepartnerschap) hun groene droom realiseren.

 

Gert-Jan ten Hoor

Gert-Jan ten Hoor, actief in het Bouwstenen-netwerk Vaklui in Vastgoed en eigenaar van CNB Climate Neutral Building, ondersteunt de partijen: "Het innovatiepartnerschap is een nieuwe vorm van aanbesteden die we hier voor het eerst gebruiken. Het is een vorm waarin gebruikers en marktpartijen in co-creatie op zoek gaan naar best value en duurzaamheid en waar volop ruimte is voor innovatie. Uniek is ook dat we twee locaties gecombineerd hebben in onze uitvraag om meer ruimte te krijgen voor innovaties en duurzaamheid."

 

Bijdrage in duurzaamheid

Drie schoolbesturen (KOMT, Marcant-BSV en OPO Hof van Twente), kinderopvang Hof van Twente en de gemeente Hof van Twente hebben op 6 juli een uitvraag gedaan. Daarop hebben 12 consortia gereageerd. Op dit moment worden de consortia geselecteerd. Op 3 november 2017 kunnen innovatieve leveranciers die een bijdrage willen leveren aan de nieuwe generatie kindcentra zich aanmelden voor een pitch bij Novel-T van de TU Twente.

 

Nieuwe vorm van aanbesteden

Het innovatiepartnerschap is een nieuwe Europese aanbestedingsprocedure die sinds juli 2016 kan worden toegepast in Nederland. Hij wordt wel toegepast in de GWW sector, maar nog niet eerder in scholen. De bouwsector is enthousiast over de kansen van deze nieuwe manier van samenwerken tussen publieke en private sector.

 

 

 

Meer weten?

Kom dan naar de Najaarsbijeenkomst op 30 november 2017. Centrale thema is goede en groene doelen realiseren. Eén van de sessies gaat over anders contracteren (prestatiecontracten en innovatief partnershap). U kunt zich hier aanmelden.


 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.