LinkedInYouTubeTwitter

Betere kansen voor kinderen

Image
Kansenkaart

De kansen die kinderen in hun leven hebben zijn te vinden op de KansenKaart van de Erasmus Universiteit. Succes hangt af van de kwaliteit van de buurt waarin ze opgroeien.

De Erasmus Universiteit deed onderzoek naar kansengelijkheid en concludeerden dat het succes sterk samenhangt met de wijk waar je als kind opgroeit. Daarbij kijken ze naar achtergronden rond migratie, inkomen en opleidingsniveau. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd op een interactieve KansenKaart.

Gericht sturen

De KansenKaart laat zien hoe omstandigheden waarin Nederlanders opgroeien samenhangen met uitkomsten op latere leeftijd. Het gaat dan om de de buurt waar kinderen opgroeien, ongeacht waar zij later zijn gaan wonen.

Maatschappelijke organisaties kunnen de informatie uit de KansenKaart gebruiken voor de aanpak in hun eigen buurt. Zo kunnen ze met de kaart gericht sturen op kansengelijkheid.

Image

Vastgoed als middel

Dat sturen kan op allerlei manieren. Ook mooie inspirerende gebouwen kunnen daaraan bijdragen. Het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente Groningen heeft bijvoorbeeld het doel om slechte wijken aan te pakken en zo alle kinderen een gelijke kans te geven, vertelde wethouder Carine Bloemhoff eerder dit jaar. 

 

 

Meedoen?

Dat kan! Denk mee op 9 december 2021 tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag mee over de vraag hoe we kansengelijkheid en inclusie kunnen vertalen naar publieke ruimte. Meld je nu aan voor dit netwerkevent.

Image
Yes you can petrol

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.