LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Makelen & Schakelen

Image
netwerk makelen en schakelen

Op donderdag 6 april 2023 zijn de deelnemers van het netwerk Makelen & Schakelen welkom in Amersfoort. We beginnen het eerste uur met een rondje actuele zaken uit de praktijk. Daarna hebben we twee interessante thema’s op het programma: de rol van makelpunten bij gebiedsontwikkeling én slim omgaan met de grote vraag naar opvanglocaties.

Terug- en vooruitblik

We beginnen het eerste uur met een rondje actuele zaken uit de praktijk en kijken hoe we elkaar vooruit kunnen helpen. Wat is de invloed van de inflatie en hogere energiekosten op de vraag naar maatschappelijk vastgoed? Is het drukker op openbare plaatsen waar mensen warm kunnen verblijven? Of is er juist minder vraag doordat maatschappelijke initiatieven de kosten niet meer kunnen dragen? En welke andere zaken behoeven aandacht? Ook blikken we terug op de vorige bijeenkomst. Toen stond het Didam-arrest centraal. Wat is de stand van zaken nu? Is het gelukt om het Didam-arrest te verwerken in een nieuw afwegingskader? En heb jij binnen jouw gemeente ook een actueel afwegingskader? Stuur deze dan naar ons door.
 

De rol van makelpunten bij gebiedsontwikkeling

Jaap Schoufour is 16 jaar hoofd Bureau Broedplaatsen in Amsterdam geweest en zet zijn ervaringen sinds 2019 in als senior adviseur bij STIPO. Hij neemt ons mee in het broedplaatsenbeleid van gemeente Amsterdam. De instrumenten, resultaten en de gemeentelijke rol om maatschappelijke en creatieve ondernemers in staat te stellen zelf vastgoed te ontwikkelen, verbouwen en exploiteren passeren de revue. Samen reflecteren we op hoe makelpunten een rol kunnen spelen bij gebiedsontwikkeling. 

Grote vraag naar opvanglocaties

In het verleden spraken we met elkaar over leegstandsbeheer. Nu wordt er juist aan alle kanten aan het beschikbare vastgoed getrokken. Zo is er voorlopig een blijvende vraag naar opvanglocaties. Hoe kun je daar als gemeente en als makelaar slim mee omgaan? Sjaak Keuvelaar, Programmamanager Flexibilisering Asielketen bij het COA deelt zijn kennis en ervaring met ons. Hij kent de worstelingen vanuit zowel de gemeenten als het COA. En ziet mogelijkheden om veel meer voor elkaar te krijgen als we anders durven kijken naar de opgave die er ligt. Zo ziet hij kansen voor kleinschalige locaties en roept op om te durven pionieren met elkaar. Dat is niet makkelijk, maar biedt wel nieuwe invalshoeken om naar opvanglocaties te kijken. 

Dag, tijd en locatie

  • donderdag 6 april 2023
  • 10.00 - 13.00 uur
  • In Amersfoort
 

Ben jij er ook bij?

We horen graag van het netwerk Makelen en Schakelen of je er ook bij bent. Je kunt je hier aan- of afmelden.

Lid worden van dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033-258 4337. 

Image
Aanmelden

 

Meer informatie

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN