LinkedInYouTubeTwitter

Paragraaf test

Han Geurts

Gemeente Horst aan de Maas weet met een subsidieregeling verenigingen te stimuleren hun gebouwen zowel inclusiever als duurzamer te maken.

Wethouder Han Geurts: “Veel verenigingen zetten zich iedere dag in om fijne ontmoetingsplekken voor iedereen te creëren. Als gemeente ondersteunen we dat. Daarnaast vinden we het belangrijk om te zorgen voor de wereld om ons heen. Dat doen we door samen duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Met deze subsidie verbinden we die twee speerpunten van ons College; toegankelijkheid én duurzaamheid.

Paragraaf

Ook voor grond, erfpacht en verhuur

Jolande Mensink, hoofd vastgoed gemeente Amersfoort: "De uitspraak heeft betrekking op de verkoop van een gemeentehuis, maar zoals het nu geformuleerd is vallen mogelijk ook andere privaatrechtelijke regelingen eronder. Zoals uitgifte in erfpacht, verhuur van panden en gronden."

Image
Jolande Mensink

Gelijke kansen voor iedereen

De Hoge Raad besliste dat de overheid 'bij uitgifte van onroerende zaken' niet zomaar met één partij een contract mag sluiten. De overheid is verplicht iedereen de kans te bieden om interesse kenbaar te maken, bijvoorbeeld via een tender. Tenzij er maar één gegadigde is, maar dan moet dit wel breed gecommuniceerd worden.

Image
Marineterrein Amsterdam

Veel vragen

Het arrest roept nog veel vragen op. Vragen waar op dit moment nog geen pasklare antwoorden op zijn. Jolande: "We onderzoeken nog wat deze uitspraak precies betekent voor de gemeente. Bij onze inventarisatie zal naar het zich laat aanzien de meeste aandacht uitgaan naar de uitgifte van bedrijfsgronden, de uitgifte aan woningcorporaties, gronduitgiften in het kader van een efficiënte verkaveling in een project, uitgifte van kleine objecten en de verhuur van vastgoed. We hopen daar komende maanden meer duidelijkheid over te krijgen.”

Tussenkop

De gymzaal Klein Coolstraat is de proeftuin van Sportbedrijf Rotterdam; een zaal waarin zij samen met de gebruikers ervaren wat werkt en wat niet. Voor bewegingsonderwijs en voor ander sportaanbod. Ellen de Ridder & Gita Houbolt - productspecialisten bij het Sportbedrijf Rotterdam - leiden ons rond en vertellen over de ontwikkelingen van Rotterdam in sport(accommodaties). Dat doen zij samen met Michael Welten, beleidsadviseur Sport bij de gemeente Rotterdam.