LinkedInYouTubeTwitter

Drie partners leading in IoT

Rob van Gemert

Spacewell, Planon en Honeywell zijn door onderzoeksbureau Verdantix erkend als marktleider op het gebied van platforms voor slimme gebouwen.

Dat is te lezen in het rapport 'Green Quadrant: IoT Platforms For Smart Buildings 2022' (januari 2022). Een 'Internet of Things' (IoT) platform is software die apparaten beheert en met elkaar verbindt, en data toegankelijk en inzichtelijk maakt.

Trots op koploperspositie

Image
SB_Verdantix_Green_Quadrant_IoT_Platforms_For_Smart_Buildings_2022

Rob van Gemert, sales director bij Spacewell: "We zijn blij met deze koploperspositie, vooral omdat we het enige bedrijf zijn dat zich van oudsher toelegt op software voor gebouwbeheer." Bedrijven als Schneider Electric, Johnson Controls en Siemens zijn primair gefocust op het leveren van hardware. Volgens het rapport scoort het IoT-platform van Spacewell hoog op ruimtemonitoring en energiebeheer. "Dat laatste is te danken aan de overname van het 'DEXMA smart energy platform' in 2020", zegt Rob.

Meer innovatieve partners

Ook Planon en Honeywell zijn marktleider. Erik Jaspers, Product Strategy & Innovation Director bij Planon: "Het is een hele prestatie om, in de korte tijd dat we met IoT bezig zijn, al aan te mogen schuiven bij de grote partijen. Met de overname van IoT-platformleverancier Axonize in 2021 hebben we ons aanbod voor hyper-verbonden gebouwen uitgebreid en onze positie als marktleider in slimme gebouwsystemen versterkt."

Ontwikkelingen staan niet stil

Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 285 vastgoedmanagers. Ondertussen staan de ontwikkelingen niet stil. Spacewell's O-Prognose, waarmee het onderhoud en conditiemetingen kunnen worden gepland, en Ultimo, leverancier van een platform voor basisgevens rond gebouwen en installaties zijn een samenwerking aangegaan. Door de applicaties op elkaar aan te laten sluiten hopen ze hun marktpositie verder te verbeteren.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Word partner van Bouwstenen en doe net als Spacewell, Planon en Honeywell mee met het ontwikkelprogramma rond informatiemanagement.

Yes you can button

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.