LinkedInYouTubeTwitter

Ruimte delen als social return

Thieu

Contractpartners van de gemeente Utrecht kunnen, als social return, nu ook hun ruimte delen voor sociale activiteiten. Het Makelpunt Utrecht speelt hierin een rol zegt Thieu Schwitzner, adviseur Makelpunt. 

Thieu: ”Om sociale impact te maken, kunnen bedrijven in Utrecht naast het aannemen van mensen ook een ruimte aanbieden aan een sociaal initiatief en/of impact ondernemers.” Met onderstaande tekst wil Utrecht haar contractpartners laten zien hoe dat mogelijk is:

Sociaal op de kaart 

Staat uw locatie al op Makelpunt? Makelpunt is hét platform voor vraag en aanbod van beschikbare locaties in Utrecht. Hier kunt u gratis uw locatie online plaatsen en in contact komen met maatschappelijke initiatieven en impact ondernemers die op zoek zijn naar de perfecte plek om sociale impact te creëren. Door uw ruimte kosteloos ter beschikking te stellen kunt u actief bijdragen aan social return. En natuurlijk zet u hiermee uw organisatie en/of locatie op de kaart! U bepaalt geheel zelf aan wie en onder welke voorwaarden u een locatie aanbiedt. Voor social return mag u €100 per vierkante meter per jaar aan sociale impactwaarde opvoeren.

De stad beter benutten

Thieu: “De gemeente Utrecht wil op verschillende manieren bewoners helpen die moeilijk aan het werk komen. Utrecht vraagt daarom vanuit haar rol als opdrachtgever aan contractpartners om naast de opdracht ook een sociale bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld door Utrechters banen of leerwerkplekken te geven. Of door producten en diensten in te kopen bij sociale bedrijven of sociale projecten te steunen. Het beschikbaar stellen van ruimte als social return is daar nu aan toegevoegd. Op deze wijze hopen we de stad beter te benutten en de beschikbaarheid van sociale ruimte te vergroten. Slogan van het makelpunt is: Maak de stad mooier door haar te delen!”
 

 

Meedoen?

Dat kan. Deel ook jouw ideeen rond duurzaam ruimtegebruik via nieuws@bouwstenen.nl.

Ook leuk; Doe net als Thieu mee met het netwerk Makelen en Schakelen. 

Image
Yes you can blauw

Meer informatie:

  • Webinfo: Social Return Utrecht (gemeente Utrecht)
  • Webinfo: Makelpunten (Bouwstenen)
  • Website: Makelpunt Utrecht

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.