LinkedInYouTubeTwitter

Stap 1: De opgave (verduurzamen vastgoedportefeuille)

Verduurzamen in 7 stappen

Dit actualiteitencollege is de eerste uit een serie van 7 over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (elke maand een stap). De colleges zijn gratis voor en door partners van Bouwstenen, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Stap 1: de opgave

Tijdens dit webinar wordt je snel bijgepraat over de opgave waar we voor staan, niet alleen op het gebied van energie, maar ook op het gebied van klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

 

Over deze beleidsthema´s zijn landelijke afspraken gemaakt en wetten in de maak. Selina Roskam van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) licht ze kort toe.

Opgave voor eigen portefeuille

Vraag is dan: Hoe vertaal je al die landelijke ambities en regels naar de opgave voor je eigen portefeuille? Een vertaling die past bij je eigen omgeving en organisatie (doelen) en je eigen mogelijkheden? Hoe krijg je dat in beeld en welke keuzes maak je dan? Waar ga je op sturen? Wat zijn je Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s)?

 

Om die vragen te beantwoorden duiken we in de praktijk van een gemeente en een school. Zij vertellen over hun aanpak en hun tips en tricks. Ook gaan we in op vragen van deelnemers en bespreken we wat we nodig hebben om de opgave beter in beeld te krijgen.

Programma

10.00 uur Welkom en toelichting op programma
10.05 uur Landelijke afspraken en wetten
10.20 uur Vertaling in de praktijk van een gemeente en school
10.25 uur Bespreking voorbeelden
10.40 uur Vragen, tips en tricks
10.55 uur Wat nodig
11.00 uur Einde

Aansluitend netwerkbijeenkomsten

Aansluitend is er gelegenheid tot napraten en zijn er verschillende netwerkbijeenkomsten gepland. Deelnemers aan de netwerken ontvangen hierover apart bericht. 

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 7 april 2021
  • 10.00 - 11.00 uur
  • online via Teams (deelnemers krijgen vooraf een link toegestuurd)

 

 

Aanmelden

Indien je je al hebt aangemeld voor één of meedere bijeenkomsten uit deze serie, dan hoef je dat niet nog een keer te doen. Zo niet, dan kun je je hier aanmelden.

 

De online bijeenkomsten zijn gratis voor partners. Anderen betalen €195,- ex BTW per bijeenkomst.

 

Klik hier voor informatie over het partnership.

 

Meer informatie


Datum
Organisatie
BOUWSTENEN