LinkedInYouTubeTwitter

1905 Wet milieubeheer

Op 6 mei 2019 zijn we te gast bij Jeroen Otten in Ede. Een mooi tafeltje juristen en niet-juristen. We starten met koffie, een rondje vragen en maken kennis met Alexandra Boot, de nieuwe trekker van dit netwerk. Aan de orde komen naast wat inhoudelijke, vooral praktische zaken. 

Nog niet zo bekend

Wat betreft de inhoud komen zaken voorbij als de wettelijke verplichting rond asbest (1 januari 2023 asbestvrij), de informatieplicht (nog niet zo bekend), de nieuwe energienormen en de verhoging van de kostprijsdekkende huur (5 tot 10%). 

Bevragen

Wat betreft de praktische zaken spreken we af dat we onze contactgegevens delen met een paar zinnen wat een ieder doet, zodat we elkaar kunnen bevragen. Alle aanwezigen willen ook in een appgroep, zodat we elkaar gemakkelijk kunnen vinden als er vragen zijn. En we gaan op zoek naar meer leden.  

Meteen goed ingelezen

We duiken niet in een inhoudelijk thema, maar spreken wel af dat we ter voorbereiding op de volgende keer allemaal de Bouwstenen-bijdrage aan de routekaart gaan lezen en daar de juridische punten uit halen waar we in netwerkverband mee aan de slag willen; punten die ons allemaal vooruit kunnen helpen.

 

Daarnaast mag iedereen natuurlijk ook andere onderwerpen aandragen en suggesties voor sprekers doen. Het is even wat huiswerk, maar dan zijn we meteen ook weer goed ingelezen en weten we waar we mee verder kunnen.

Jaarbijeenkomst

We streven er naar om tijdens de Bouwstenen-jaarbijeenkomst met een interessante juridische sessie te komen, aansluitend bij het thema van de bijeenkomsten komend jaar.

Voor wie het gemist heeft, hieronder de linkjes naar:

En voor de goede orde hebben we ook de afspraken, wetten en regels rond energie en duurzaamheid op een rijtje gezet. We hopen dat het compleet is. Mocht je nog wat missen dan horen we het graag.  

 

 

What's next?

Volgende keer duiken we meer de inhoud in. Graag ontvangen wij ter voorbereiding hierop je reactie op onze bijdrage aan de Routekaart en eventueel andere punten.

 

Als jij of je collega de bijeenkomst over de informatieplicht op 6 juni wilt bijwonen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Wel graag vooraf aanmelden.

 

En noteert 28 november alvast in de agenda,want dan vindt onze Jaarbijeenkomst plaats in Hilversum.