LinkedInYouTubeTwitter

2003 Vooruit met onderwijshuisvesting

Op donderdag 19 maart 2020, nemen we de agenda, vanwege de corona-crisis via conference call, met een klein gezelschap door.

Impact corona

De corona heeft enorm veel impact. Doordat gemeenten en aannemers moeilijk bereikbaar zijn droogt het normale werk langzaam op. Aan de andere kant is er meer tijd om eens goed naar beleidszaken te kijken, waaronder de IHP’s en de verduurzamingsplannen.

IHP

We spreken lang over IHP’s; over de handreiking (laat nog even op zich wachten omdat er twee verhalen in elkaar geschoven moeten worden), de praktijk (er worden volop IHP’s gemaakt waarover nog wel wat valt op te merken), de scoop van de IHP’s (ook klimaat en samenleving?) en goede voorbeelden. Het blijft maatwerk, maar het is ook fijn een paar referenties te hebben.

Verduurzaming

Wat betreft de verduurzaming zijn er soms verrassende mogelijkheden en resultaten te halen met het verduurzamen van de buitenschil. Maar de installaties blijven vaak een groot probleem; het inregelen is lastig, ze gebruiken veel energie en warmtepompen werken niet naar behoren. Het is een bekend verhaal.

Capaciteit

Ook de beschikbare capaciteit blijft een probleem, zeker gezien de opgave. Onderwijs is geen aantrekkelijke werkgever. Het is al een hele toer de mensen binnen te houden (daar worden allerlei maatregelen voor getroffen), laat staan nieuw personeel aan te trekken (bestuur lastig te overtuigen). We wisselen wat van gedachten hoe daar doorheen te komen.

 

Verder worden er nog wat praktische zaken en ideeën uitgewisseld. En voegen we de deelnemers aan het gesprek toe aan de app-groep, zodat iedereen elkaar ook in tijden van corona gemakkelijk weet te vinden.

 

 

What's next?

Ook in tijden van corona helpen we iedereen graag vooruit. Bel of mail ons als je wensen, ideeën, vragen of opmerkingen hebt.

 

De volgende bijeenkomst staat gepland voor 17 september 2020,  maar wellicht zien we elkaar ook tussendoor nog.