LinkedInYouTubeTwitter

1909 Basis onderwijs huisvesting op orde

 

Op 4 september 2019 komt een deel van het Bouwstenen-netwerk onderwijs bijeen in Houten. Het is even zoeken maar tussen het groen bevindt zich de prachtige vergaderlocatie van het Wellantcollege. Thomas Nobel heet ons welkom en tussen de bedrijven door worden we allemaal door Johan op de foto gezet.

Basis op orde

We bespreken wat nodig is om de basis van het vastgoedmanagement op orde te krijgen (best nog wat) en Ingrid vertelt over het informatiemodel dat in Bouwstenen-verband wordt ontwikkeld (wordt vervolgd). 

Informatieplicht 

Alfred van Kessel van RVO komt langs om te vertellen over de mate waarin scholen hebben voldaan aan de informatieplicht en welke maatregelen genomen zijn. Vooral rond verlichting valt er bij scholen nog energie te besparen.

Aanpak Wellantcollege 

En dan horen we van Thomas hoe het Welllantcollege de verduurzaming aanpakt en welke dilemma's hij daarin tegenkomt.

Uitwisseling en gesprek

Een prima bijeenkomst, in goede sfeer en met veel ruimte voor uitwisseling. De gesprekken gaan onder andere over de concretisering van het begrip duurzaamheid, de kwaliteit van de informatie, de prioriteiten binnen een organisatie (handig als duurzaamheid een organisatiedoel is), over techniek en de eigen rol. We nemen allemaal iets mee naar huis en goed te horen dat anderen vaak met dezelfde dingen worstelen.

Kennisdeling en vergelijken

Uit de gesprekken blijkt ook de behoeften aan kennisdeling met gelijkgestemden die de school willen verduurzamen en een vergelijkingssysteem om appels met appels te kunnen vergelijken. Daar gaan we aan werken. Fijn als er dan meer scholen meedoen.


 

What's next

Bouwstenen stuurt nog wat zaken rond die (nog) niet openbaar gedeeld mogen/kunnen worden; o.a. over de inhoud van de brief van de Minister over de informatieplicht en zaken die in Bouwstenen-verband worden ontwikkeld.

Voor een eerste vergelijking tussen scholen (onderling en met gemeenten) maar ook voor het juiste gesprek:

Ook zijn scholen van harte welkom op de bijeenkomst over informatiemanagement op 23 september 2019 (al of niet als partner van Bouwstenen). Samen komen we beter vooruit.  

 

 
Bijlage Size
Presentatie Basis op orde (Wellantcollege) (3.29 MB) 3.29 MB
Presentatie Basis op orde (Bouwstenen) (706.85 KB) 706.85 KB