LinkedInYouTubeTwitter

2310 Aan het werk met MFA’s

Op 12 oktober treffen we elkaar in De Cultuurfabriek in Veenendaal, vroeger een textielfabriek, nu alweer jaren een MFA, waarin veel culturele organisaties hun plek hebben.

Aan de slag!Notities Bijeenkomst

We zijn een klein groepje, maar met een grote opbrengst. Al tijdens het voorstelrondje zijn we heel inhoudelijk aan het werk. Wat speelt er? Welke kwesties met betrekking tot MFA’s heeft mijn gemeente? Hoe gaat dat bij jou? Hoe ging dat op vroegere werkplekken (in andere gemeenten, als exploitant, als adviseur bij een bureau)? We verzamelen een flink aantal kwesties en vragen, die we (voorlopig) onderbrengen in verschillende categorieën: eigenaarschap, exploitatie, huur, juridische kwesties en het concept. We zien veel overeenkomsten tussen de kwesties in de verschillende gemeenten. 

Plannen 

Het resultaat van vandaag: een mooi vertrekpunt voor verder ontwikkelwerk. We gaan oplossingen, argumenten pro en contra, documenten en denkrichtingen bij alle kwesties verzamelen. We gaan op bezoek op verschillende locaties, die al langer bestaan, om te ontdekken wat daar wel en niet gewerkt heeft. Eventueel betrekken we er mensen van buiten het netwerk bij, maar waarschijnlijk valt het meeste al binnen het Bouwstenen-netwerk te halen. Het levert dus werk op, maar mooi werk: leerzaam voor onszelf en leerzaam voor anderen. We verzamelen kennis en ervaring en leggen die vast, als een soort naslagwerk, niet met dé oplossing bij elke vraag, maar met een overzicht van de mogelijke opties, de keuzes die gemaakt kunnen worden en welke inzichten daar elders al mee zijn opgedaan. Voor onszelf en voor alle collega’s in het land die met dezelfde vragen zitten.

 

 

Wat volgt?

  • verzamelen van documenten, inzichten, enz. en die vastleggen en verspreiden
  • ophalen van aanvullende kwesties in het Bouwstenen-netwerk
  • bezoeken aan locaties en gesprek over de geleerde lessen, per locatie met verschillende betrokken partijen
  • een sessie over VVE’s tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 14 december. Aanmelden kan via deze link!
Image
Aanmelden