LinkedInYouTubeTwitter

1705 Juridische zaken - Wet Markt en Overheid

Gastvrij onthaal met Osse Trots

Op 11 mei is het Netwerk Juridische Zaken te gast in Oss. Met de lokale lekkernij ‘Osse Trots’ en een korte tour door het getransformeerde gemeentehuis worden we zeer gastvrij ontvangen.

 

 

Casus Oostpoort

De Oostpoort Delft

Aan de hand van de casus ‘Oostpoort’, de enige overgebleven stadspoort van Delft, bespreken we de dilemma’s die de Wet Markt en Overheid met zich meebrengt. De onderhoudskosten rijzen de pan uit en zijn veel hoger dan de markthuur. Hoe ga je daar mee om? De markthuur vragen, maar dan het risico lopen op een conflict met de ACM (Autoriteit Consument & Overheid)? Of toch de volledige kostprijshuur vragen, met leegstand tot gevolg omdat niemand die huur wilt betalen?

 

Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen: de verhuur van dit bezit aanmerken als DAEB (Dienst van Algemeen en Economisch belang) of de huurder compenseren met subsidie.

 

Rudolf van Binsbergen van Wille Donker Advocaten en deelnemer aan het netwerk, oppert nog een derde optie. In sommige gevallen kan de visie van de ACM ook bij de rechter worden aangevochten. Het lijkt erop dat de ACM de wet strenger interpreteert dan de wetgever bedoeld heeft.

 

Onderzoek naar het begrip ‘Kostprijs’

Marline van de Berg, stagiaire bij Metafoor, doet voor haar rechtenstudie onderzoek naar het begrip Kostprijs in de Wet Markt & Overheid. Ze vertelt over haar onderzoek dat goed aansluit bij het thema van deze bijeenkomst. De resultaten worden de volgende keer gedeeld.

 

 

 

 

What’s next

Op donderdag 14 september (14.00 – 17.00 uur) komt het netwerk weer bijeen en zijn we te gast in het nieuwe gemeentehuis van Delft. Thema is dan ‘Fiscale Zaken – BTW’. Alternatief is om in te gaan op het vraagstuk van renovatie van schoolgebouwen; wie hoort wat te betalen. Programma volgt.

 

 

 

 

Meer informatie