LinkedInYouTubeTwitter

1806 ROZ-contracten

Op maandag 4 juni 2018 komt het Bouwstenen-netwerk Juridische Zaken bij elkaar in de Rozet Arnhem. We worden gastvrij ontvangen door Rita Kleijwegt en Ingrid Coenen, beiden werkzaam bij de gemeente Arnhem èn lid van het netwerk.

 

Thema van de bijeenkomst is ‘Huurcontracten in de praktijk’. Het programma voor vanmiddag bestaat uit drie onderdelen:

 

  1. Inleidende casus
  2. ROZ modellen en Algemene Bepalingen
  3. Onderwerpen netwerkbijeenkomst 2018/2019

En we sluiten de bijeenkomst af met een rondleiding door de Rozet.

 

Inleidende casus

De inleidende casus gaat over een gemeentelijk vastgoedbedrijf dat haar huurovereenkomsten heeft geüniformeerd. Zo ook die voor ligplaatsen. Van de huidige overeenkomsten voor ligplaatsen is slechts voor een deel sprake van een derdenbeding. Met het derdenbeding is de gemeente ‘gebonden’ bij het opzeggen van de huurovereenkomst oftewel de gemeente is gehouden dezelfde overeenkomst aan de rechtsopvolger aan te bieden. Daarentegen beroepen bewoners zich voor de nieuwe huurovereenkomsten op handhaving van het derdenbeding. Onder leiding van Rudolf van Binsbergen, Wille Donker Advocaten delen we onze ervaringen rond de vraag: Hoe om te gaan met het opzeggen/herroepen van het derdenbeding?

 

ROZ modellen en Algemene Bepalingen

Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de praktische zaken rond het gebruik van ROZ-modellen en over de Algemene Bepalingen bij de modellen. Na de inleiding van Rudolf van Binsbergen gaan we dieper in op vragen als: Welke gegevens voor een huurcontract zijn van belang? Hoe zorg je er voor dat je altijd een beroep op deze bepalingen kunt doen? En welke zaken kan je aanvullend op de ROZ-modellen in een contract neerleggen?

 

Onderwerpen netwerkbijeenkomst 2018/2019

  • duurzaamheid; belichten vanuit zowel financieel (huurprijzen, investeringen, subsidies) alsmede juridisch oogpunt (contracten)
  • ‘asbest’ beleid (in de rol van eigenaar, overheid, verhuurder)   
  • exploitatie- of beheerovereenkomst

 

Rondleiding Rozet

Na afloop van de netwerkbijeenkomst neemt Alwin Kuijper, senior vastgoedmanager bij de gemeente Arnhem ons mee, leidt ons rond en vertelt zeer geanimeerd over het project en de exploitatie van Rozet, het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem.

 

 

What's next?

Op maandag 17 september komt het netwerk opnieuw bij elkaar. Programma en locatie volgen.