LinkedInYouTubeTwitter

1403 Routekaart bij Leegstand

Op vrijdag 14 maart  2013 gaan de vastgoedprofessionals met elkaar in gesprek over het veelomvattende onderwerp leegstand. We worden hartelijk ontvangen door Alex Dekker van het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam.

 

Verkoopstrategie van Amsterdam

Na een eerste rondje uitwisseling van recente ervaringen met leegstand luisteren we naar een boeiend betoog van Alex Dekker. Hij vertelt over zijn rol als verkopende makelaar in dienst van de gemeente Amsterdam. De gemeente volgt een doordacht en herkenbaar stappenplan bij ieder verkoopproces. Daarbij is het bestuurlijke commitment aan de voorkant erg belangrijk. Het bestuur bepaalt ook of het object voor de hoogste waarde moet worden verkocht of op een wijze die het meeste meerwaarde biedt voor de wijk. De presentatie van Alex is beschikbaar.

 

Routekaart bij leegstand

Het tweede gedeelte van de morgen besteden we aan het ontwikkelen van een routekaart bij leegstand.

Een pand komt leeg te staan, en dan? Elk van de aanwezigen formuleert voor zichzelf de strategische vragen die in dat geval moeten worden gesteld om weloverwogen vervolgstappen te kunnen zetten. Vervolgens wordt het afwegingskader onder leiding van de trekker van het netwerk in volgorde gezet. Het resultaat is de bijgaande ‘Routekaart bij Leegstand’.

 

Vervolgonderzoek

De opgestelde routekaart is een eerste stap. Veel vragen moeten nog worden beantwoord. In volgende bijeenkomsten gaan we aan de slag met:

  • Hoe kunnen we tijdelijk gebruik van Vastgoed op een goede manier regelen?
  • Hoe berekenen we op een verstandige manier wat de effecten van alternatieve maatregelen op de gemeentebegroting zijn en op welke manier leiden die bevindingen ook naar politieke besluitvorming.

 

Afronding

We bedanken onze gastheer Alex Dekker voor zijn hartelijke ontvangst en inspirerende bijdrage.  

 

 

 

Bijlage Size
Presentatie Alex Dekker 14-03-2014.pdf (258.27 KB) 258.27 KB
Routekaart bij leegstand 14 maart 2014.pdf (163.11 KB) 163.11 KB