LinkedInYouTubeTwitter

1806 Expertmeeting Wonen in een bieb, school of kerk

Op 27 juni 2018 komen circa 30 experts bij elkaar in de Kantien (Utrecht) om ervaring te delen over de transformatie van maatschappelijk vastgoed naar wonen. 

 

Voor 1 miljoen de bak in

Soms biedt de gespannen woningmarkt uitkomst, zoals bij de transformatie van de voormalige Noordsingel gevangenis in Rotterdam. Daar worden de huizen voor meer dan een miljoen verkocht.

 

Persoonlijk commitment

Sander Nelissen van Wessel de Jonge Architecten deelt zijn transformatie-ervaringen met het voormalige belastingkantoor aan de Amsterdamse Ring en de Rotterdamse gevangenis aan de Noordsingel. Eén van zijn observaties bij dit laatste project: de ontwerpers zijn de enige personen die gedurende het lange traject, al meer dan 8 jaar, aan het project verbonden zijn gebleven. Dit persoonlijk commitment ziet hij als één van de succesfactoren van transformatie.

 

Tempy-doosje

Tempy-doosje

De tegeltjeswijsheid "iedereen wist dat het niet kon, totdat iemand kwam die dat niet wist' is van toepassing op Paul Rinkens van Tempy. Paul is gepokt en gemazeld in de horecawereld. Niet gehinderd door vastgoedkennis is hij aan de slag gegaan met transformatie. Op verschillende plekken in Limburg heeft hij Tempy geïntroduceerd, een slim doosje dat in no-time kan worden geplaatst in lege schoollokalen of andere ruimtes. Alles zit erin: keuken, toilet, douche, bergruimte maar ook de installaties. Goedkoop, snel en waar mensen behoefte aan hebben.

 

Ver- en uitwerking

Naast bovenstaande voorbeelden passeert ook andere ervaring de revue. Iedereen pikt er het zijne uit. Het projectteam Receptuur Hergebruik Maatschappelijk Vastgoed gaat alle input verwerken tot een publicatie en presentatie tijdens de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen op dinsdag 4 december 2018.


 

Meer weten? 

Meld u nu vast aan voor de Jaarbijeenkomst op 4 december 2018. 

 

 

 

Meer informatie: