LinkedInYouTubeTwitter

1903 Regiobijeenkomst Zwolle

Op dinsdag 26 maart 2019 spreken we elkaar in het gerenoveerde Dominicanen Klooster in Zwolle. Een prachtig neogotisch complex met meerdere functies. Koffie, thee en gebak staat klaar.

Informatieplicht

De uitkomsten van het Bouwstenen-netwerk over de informatieplicht die deze ochtend vers zijn opgehaald, worden direct gedeeld. Veel gemeenten moeten nog beginnen. Men verwacht veel administratie en er is onduidelijkheid over de benodigde capaciteit om het uit te voeren. Versplinterde afspraken over energie met huurders en multifunctioneel ruimtegebruik maken de uitvoering complex. Ook wordt er geworsteld met de vraag: wiens verantwoordelijkheid is het?

Verduurzamen

Ook over de verduurzaming is veel uit te wisselen. Toekomstperspectief, heldere rollen, verantwoordelijkheden en waardevermeerdering van vastgoed komen ter sprake. In de huidige plannen staan energiebesparing en labels centraal. Circulariteit staat nog in de kinderschoenen. Vraag is hoe vind je een goede adviseurs voor verduurzamingsprojecten? En wat betekent circulair precies?

Capaciteit en informatiesystemen

Verder is het nodig de beslissers een goed beeld te geven van nut en noodzaak van een vastgoedregistratiesysteem en de benodigde capaciteit voor het vastgoedmanagement. Alleen dan kan er een professionaliseringsslag worden gemaakt.

 

Al met al een prima kennismaking en veel uitgewisseld rond lokale en landelijke zaken. Voor de lokale uitwisseling wel fijn als er meer gemeenten meedoen.   

 

 

What's next?

Fijn als meer gemeenten meedoen. Tip ze vooral en zie hier de mogelijkheden voor aanmelding.

 

Hetgeen we hebben uitgewisseld nemen we mee naar huis en verwerken we in de routekaart verduurzaming die we in Bouwstenen-verband maken.

 

Naast de actualiteitencolleges en andere bijeenkomsten (voor partners) organiseren we na de zomer de volgende netwerkbijeenkomst (wordt vervolgd).

 

En noteer 28 november 2019 alvast in de agenda voor de Jaarbijeenkomst. 

 

 
Bijlage Size
Vastgoedmanagement regio Noord 26-03-2019.pdf (924.53 KB) 924.53 KB