LinkedInYouTubeTwitter

1710 DMOP - lessons learned

Op 10 oktober 2017 komen de deelnemers van de Bouwstenen netwerken Verduurzamen en Financiële Experts bij elkaar in de Volksuniversiteit Utrecht voor een gezamenlijke sessie over de ervaringen met het DMJOP.

 

Leidraad Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan

4 jaar geleden stelde Agentschap NL (nu RVO) de leidraad 'Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMOP)’ op, om de markt en gemeenten te stimuleren en helpen haar vastgoed te verduurzamen. Nu 4 jaar later hebben diverse gemeenten hun ambities omtrent duurzaamheid uitgesproken en de eerste stappen gemaakt om hun portefeuilles aan te pakken.

 

Lessons learned

Tijdens deze bijeenkomst bespreken de deelnemers onder leiding van Leendert Odijk, trekker netwerk Verduurzamen, de ‘leasons learned’ van de afgelopen 4 jaar. We komen tot de conclusie dat er, naast de DMJOP, nog meer aspecten spelen om het verduurzamen mogelijk te maken binnen de gemeenten. En ook dat we tegenwoordig door opgedane ervaringen een andere blik hebben over de juiste wijze om het vastgoed aan te pakken.

 

Terug naar de basis

Na een voorstelronden van alle aanwezigen, gaat de groep uiteen in 3 kleinere groepen om te werken aan en te brainstormen over het onderwerp “visie” uit de door RVO opgezette Leidraad. We nemen met name standpunten als “Waar begin ik als gemeente" en “wat moet ik vooraf bedenken voor ik aan het proces begin”, onder de loep. Vervolgens geven alle groepen een korte presentatie over hun uitkomsten.

 

Uitvoering duurzaamheidsambitie

Daarna gaan we, wederom in kleine groepen, verder in op de uitvoering van een duurzaamheidsambitie. Ook deze groepsplannen worden aan elkaar gepresenteerd. Al met al een nuttige en inspirerende bijeenkomst!

 

 

What's next?

Leendert Odijk (trekker Verduurzamen) gaat de komende periode met deze opgedane kennis aan de slag en zal de uitkomst en de conclusies presenteren tijdens een sessie op de Najaarsbijeenkomst op 30 november. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Deelname is gratis voor partners van Bouwstenen en deelnemers aan één van de Bouwstenen netwerken. Ook aanwezig zijn? Direct aanmelden.

 

 

 

Meer informatie