LinkedInYouTubeTwitter

1710 Horeca in Wijkvoorzieningen

Op 6 oktober 2017 komt het netwerk Wijkvoorzieningen bij elkaar in De Poorterij in Zaltbommel, samen met diverse bibliotheken, want ook daar speelt het thema 'Horeca in wijkvoorzieningen'.  


(Succesvolle) voorbeelden

Ron Cretier, ondernemer van De Poorterij (een BV), schetst de aanpak van de horeca in zijn multifunctionele accommodatie. Hij combineert publieke catering, evenementen catering met een brasserie lunch & diner. Hij schrijft zwarte cijfers. Er hoeft geen subsidie bij. 

 

Annemiek Verstraten zet het mechaniek van het leerwerkbedrijf uiteen en geeft daar verschillende voorbeelden van. Soms succesvol, maar niet altijd. Als horecamakelaar gaat Jeroen Pontenagel sterk in op de bedrijfskundige aspecten van horeca in wijkvoorzieningen. Hij reikt waardevolle kengetallen aan. 

 

Kinderen die springen worden verkocht aan het circus

Jaco de Vries is ondernemer van Kruim, onderdeel van de Chocoladefabriek in Gouda. Hij gaat met name in op de relatie tussen bibliotheek en horeca. Die kunnen elkaar versterken, maar dat gaan niet vanzelf. Zijn credo: "alleen ga je sneller, maar samen kom je verder". Zo'n open formule als in de Chocoladerfabriek levert dagelijkse ongemakken op. Hij krijgt bijval met zijn waarschuwingsbord "kinderen die springen worden aan het circus verkocht".

 

Gespreksleider Marc van Leent wijst tenslotte op de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen met daarin een sessie over RodeKersen (reviewsystematiek) over het meten van de impact en waardering van wijkvoorzieningen.

 

 

What's next?

30 november a.s. vindt onze Najaarsbijeenkomst plaats. Het is nog mogelijk om je hiervoor aan te melden. Deelname is gratis voor partners van Bouwstenen en voor deelnemers aan één van netwerken.

 

Meedoen met Bouwstenen?

Nog geen lid van Bouwstenen, maar wel geïnteresseerd in deelname aan het netwerk Wijkvoorzieningen? Partners van Bouwstenen kunnen gratis deelnemen (eerste netwerk) of voor € 500,- (bij meerdere netwerken). Zie ook de informatie over het partnership. Overige deelnemers betalen € 750,- per jaar. Dit bedrag is excl BTW en inclusief alle bijeenkomsten, het werk voor en achter de schermen en de najaarsbijeenkomst. U kunt zich hier aanmelden

 

 

 

Meer informatie